Polisler 5 gündür sokaktan ayrılmıyor

Güncelleme Tarihi:

Polisler 5 gündür sokaktan ayrılmıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2014 11:54

Soma Holding’in ofisinin bulunduğu Levent’teki Lale Sokak, maden faciasının meydana geldiği günden beri polis koruması altında tutuluyor.Beş gündür TOMA aracı ve polis ekiplerince gece gündüz nöbet tutulan sokağın sakinleri ise durumdan rahatsız.

Haberin Devamı

Polisler 5 gündür sokaktan ayrılmıyor
Soma’da 299 madencinin hayatını kaybettiği maden kazasının ardından şirketin Levent’teki ofisinde olası bir eyleme karşı polis ekipleri hazır bekletiliyor.

Olayın meydana geldiği gün yaklaşık 300 kişilik bir grup Soma Holding’in önüne gelerek gösteri yapmıştı. Olayın ardından TOMA aracı ve çevik kuvvet ekipleri sokağı kapatıp güvenlik önlemleri aldı.

POLİS 5 GÜNDÜR AYRILMIYOR / Foto Galeri

Maden faciasında ölü sayısının her geçen gün artması nedeniyle dün akşam da yaklaşık 15 kişilik bir grup Soma Holding’in bulunduğu sokağa gelerek gösteri yaptı. Sabah saatlerinde ise polis ekipleri sokağı yaya trafiğine açtı.

Haberin Devamı

''Çocuklara su verdim, polis bana kızdı''

Ancak araçların sokaktan geçmesine izin verilmiyor. Sokak sakinleri ise duruma tepkili…

Lale Sokak’ta bir hukuk bürosunda çalışan Gökhan Sevda, polis koruma altında işyerine gidip geldiklerini anlatarak “Olay günü 5 çocuk gelip şirketin önüne oturdu. Ben de çocuklara su götürdüm. Sonra sivil bir polis yanıma gelip ‘neden çocuklara su veriyorsun’ diye kızdı. Sonrasında ben bekleyen polislere çay götürdüm. Burada herkes bizim insanımız. İnsanlar gösteri yapma özgürlüğüne sahip. Sonuçta ölen yüzlerce insan var. Sokağımız beş gündür kapalı. Polisler sokakta çalışmayanları ilk günler almıyordu. Şimdi bariyerler kısmen kaldırıldı. İnsanların geçmesine izin veriyorlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!