2-3 madenci kaldı

Güncelleme Tarihi:

2-3 madenci kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2014 02:22

MANİSA’nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden yaklaşık 80’inin cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi. Yoğun katılım olan cenaze törenlerinde ölen işçilerin yakınları gözyaşına hâkim olamadı, bazıları fenalık geçirdi. İşçilerin aileleri bekleyişlerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

AİLE BEYANLARI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise dün madende en fazla 18 işçinin kaldığını düşündüklerini söyledi. 284 madencinin hayatını kaybettiğini, bu hesaba göre maksimum kayıp sayısının 302 olabileceğini, 299’a da düşebileceğini belirten Yıldız, şöyle konuştu: “Özellikle ailelerimizin beyanlarına dikkat ederek bunu söylüyorum. Bazı işçilerimizin vardiyalardan çıktıktan sonra kurtarma çalışmalarına girdiğini anlıyoruz. 2-3 kişi tereddüdümüz var. Rakam vermemek, daha hassas davranma istediğimizden kaynaklanmıştır. Ama bu durum çok speküle edildi. Şimdi telaffuz ediyoruz. Yeraltında 18’den fazla olmamak kaydıyla işçi kardeşimizin olduğunu görüyoruz. Ocakta tahkimat yapılıyor. Tavanı güçlendirecekler, altından geçecek ve daha ileride bulunan işçi kardeşlerimizi bulup dışarı çıkaracaklar.”
AKŞAM VE GECE
Saat 21.57’de açıklama yapıldı: “8 madencinin daha cesedi çıkarıldı.” Saat 01.05’te Bakan Yıldız bir açıklama yaptı: “Madende 14 kişi daha tespit ettik. 6’sı çıkarıldı. 8’i için çalışma sürüyor. Aile beyanlarına göre 2-3 kişi kaldı. Tarama bitince madeni en baştan bir kez daha arayacağız.” Ümit KOZAN / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!