Son nefeslerini paylaştılar

Güncelleme Tarihi:

Son nefeslerini paylaştılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2014 02:23

KURTARMA çalışmalarının devam ettiği madenin içerisinde, yangından sonra yürekleri dağlayan ayrıntılarda ortaya çıkmaya başladı.

Haberin Devamı

Yoğun karbonmonoksit gazına maruz kalan işçiler yanlarındaki oksijen maskelerini takıp ölüme direnmeye çalıştı. Ancak bu maskelerinin 45 dakikalık bir süre için yeterli olmasından dolayı işçiler, hayatını kaybetti. Ancak bir noktadaki işçiler, 45 dakikalık süre içerisinde dışarı çıkamayacaklarını anlayınca madencilerin ‘Revir’ olarak adlandırdıkları, yaklaşık 5 metrekarelik odaya sığındı. Odaya girip kapılarını üzerlerine kapatan 14 işçi, bu odadaki oksijen maskeleri ve oksijen tüpünden sağladıkları temiz havayı, sırayla kullanmaya başladı.

Madende kurtarma çalışmalarından fotoğraflar

MUCİZE OLMADI
Ancak yardım ekiplerinin gecikmesiyle, 14 işçi, saatlerce ölüme direndikleri yaşam odasında hayatlarını kaybetti. Bu işçilerin toplu olarak bulunan cesetleri, madenden çıkarıldıktan sonra ailelerine teslim edildi. 14 işçinin ölüme direnişleri, 33 madencinin Şili’de 69 gün yaşam odasında ölüme direnişlerini hatırlattı. Ancak onlar gibi mucizeyi yaşatamadı.

Son nefeslerini paylaştılar
Dinçer 'Biz olsak üç günde kurtarırız' demişti

Son nefeslerini paylaştılar
Hortumun ucu neden boşta




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!