Raporlar düzmeceyse ayvayı yediler

Güncelleme Tarihi:

Raporlar düzmeceyse ayvayı yediler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2014 02:23

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Soma’ya gitmemesine neden olan ‘sağlık sorunu’ ile bakanlığının çalışmalarını Hürriyet’e anlattı. Çelik, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

2 DOZ RADYASYON ALDIM

Seçimlerden önce yaptırdığım bazı tahliller iyi çıkmadı, ‘İleri tetkik yapmalıyız’ dediler. Seçimler nedeniyle 2 ay erteledim. Böbrek üstü bezlerinde 2 ayrı kitle tespit edildi. Bunun için 2 doz radyasyon verilmesi gerekiyordu. Radyasyon verilme aşamasından sonra insanlardan uzak durmamı söyledi, doktorum. İlk sonuçlar temiz çıktı. Bugün (dün) ikinci doz radyasyon verecekleri için Soma’ya gidemiyorum. Benim kişisel sorunumun tartışılmaması için çıkmadım ortaya. Böylesine acı günler yaşanırken, konuşulmasını istemezdim.

FİRMA KAYIRILMIŞSA YANDILAR

Benim canım cehenneme, o kadar can gittikten sonra. Şimdi bakanlık, bir taraftan iş güvenliği eksiklikleri, diğer taraftan işçilerimizin ailelerine neler yapılması gerektiği ile ilgili iki ayrı çalışma yürütüyor. Ev ev dolaşıp tespitler yapılıyor. İş güvenliği ve işçi sağlığı yasasını çıkarmak için yıllarca uğraştım. Yasayı çıkardık ama ne kadar sahip çıkıldı? Bizim için önemli olan mart ayında verilen rapor. O raporda, işletmenin iş güvenliği açısından gerekli olanları yaptığı dile getiriliyor. Ama bu raporu inceletiyoruz, acaba gerçekleri mi söylediler. Hem bizim müfettişlerimiz, hem onların iş güvenliği uzmanları beraber hazırlıyor. Eğer o raporlarda gerçekler yansıtılmamışsa, düzmeceyse ve doğru değilse... Firma kayırılmışsa, işte o zaman yandılar, ayvayı yediler. İşçilerin sendikal hakları, işveren gerekli iş güvenliği eğitimlerini tamamlamış mı? Tüm sertifikalar tamam mı? İş sağlığı ve güvenliği uzmanları tam vardiya çalışıyor mu? Bütün bunlar incelemenin ana konusunu oluşturuyor.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!