Ankara'da Soma eylemine müdahale

Güncelleme Tarihi:

Ankarada Soma eylemine müdahale
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2014 20:31

SOMA’daki maden faciasını protesto etmek isteyen gruplara polis müdahale etti. Ankara’da 30 kişi gözaltına alındı.Öğlen saatlerinde Kızılay meydanında toplanan yaklaşık 100 lise öğrencisi, Soma’daki maden faciasını protesto etti. Hükümet aleyhine sloganlar atan grubu polis önce uyardı. Polisin uyarısı sonrası grup dağılmamakta ısrar edince TOMA’lardan tazyikli suyla müdahale edildi.

Haberin Devamı

ANKARA'DA SOMA EYLEMİNE MÜDAHALE / FOTOGALERİ

Eylemcilere daha sonra çevik kuvvet ekipleri müdahale ederek üç öğrenciyi gözaltına aldı. Bu arada bazı vatandaşlar da polisin gözaltılarına tepki gösterdi. Gözaltındaki gençleri kurtarmak isteyen vatandaşlarla polis arasında tartışma çıktı.

OTURMA EYLEMİNE MÜDAHALE 14 GÖZALTI

Güvenpark’ta toplanan 14 kişi ise üzerinde madenci kıyafetleriyle oturma eylemi yaptı. İnsan zinciri oluşturarak eylem yapan gruba polis müdahale etti. Polis müdahale sonrası 14 kişilik grubu gözaltına aldı.

ÖĞRENCİ GRUBUNA DA MÜDAHALE

Akşam saatlerinde de yaklaşık 500 kişilik öğrenci grubu Ziya Gökalp Caddesi’nden Kızılay’a yürümek istedi. Yolu trafiğe kapatarak Kızılay’a yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Göstericiler yürüyüşlerine izin vermeyen polise havai fişek, bilye ve taşlarla saldırdı. Polisin uyarılarına rağmen eylemlerine son vermeyen öğrencilere müdahale edildi. Polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahalesinin ardından grup Kolej’e doğru kaçtı. Bu müdahale sırasında ise 20 öğrenci gözaltına alındı. Bu arada mesai saati bitimi nedeniyle, polisin müdahalesi ve göstericilerin attığı havai fişeklerden çok sayıda vatandaş da etkilendi. Göstericilerin attığı havai fişeklerle 5 polis de çeşitli yerlerinden yaralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!