Sadece dördü....

Güncelleme Tarihi:

Sadece dördü....
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2014 10:50

Soma’da yüzlerce işçiye mezar olan madende, her gün binlerce işçiye baret, lamba, kıyafet, çizme ve maske vererek yerin 400 metre altına uğurlayan depo görevlisinin yüreği ölüm yolculuğuna çıkan arkadaşlarının ardından kan ağlıyor. Depoda bazı baretlerin olduğu görülüyor. Geride kalanlar hayatta olanlara ait. Bu baretlerin sahipleri hayatta keşke yüzlerce canımız da gitmeseydi...

Haberin Devamı

Sadece dördü....
Her gün yerin derinliğine giderken malzeme verip, kararan yüzleriyle döndüklerinde alan depo görevlisi çok büyük bir acı yaşadıklarını ve insanların bu acıya saygı duyması gerektiğini söylüyor.

Kendisi de yıllarca o madenlerde çalışmış, onların çalışma şartlarını çok iyi biliyor ve “Daha dün birlikte olduğumuz arkadaşlarımızın büyük bir bölümü hayata veda ettiler. Hala aşağıda olan arkadaşlarımız var. Bir madende nasıl çalışıldığından bihaber insanlar sosyal medyada, televizyonlarda bağırıp çağırıyorlar. O bağırıp çağıran insanlara sesleniyorum. Bizler buradan ekmeğimizi kazanıyoruz. Kimimiz ev aldı, kimimiz araba aldı, kimimizin kredi borcu var, kimimiz çocuğunu okutuyor. Herkes bir şekilde buradan kazandığı parayla hayatını devam ettiriyor. Buradaki insanların gerçeklerinden bihaber esip gürleyen arkadaşlar 2 bin lira verse ya. Diyorlar ki nerede bu yetkililer? Nerede olacaklar çoğu aşağıda hayatını kaybetti geride kalanlar da hayatta kalabilenleri kurtarmak için yerin 400 metre altında zamanla yarışıyorlar” diyor.

Soma'daki depodan fotoğraflar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!