AKP’li üç dönemciler parti kursun

Güncelleme Tarihi:

AKP’li üç dönemciler parti kursun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2014 01:10

Heba olmayın diyorum. Bence kenara çekilmektense iki şey yapabilirler. Birincisi, seçime girme şartlarına haiz yeni bir parti kurabilirler. İkincisi küçük partilerden birine katılabilirler. Böylece önümüzdeki seçimde yeniden seçilme şansını yakalarlar.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti’de 3 dönem kuralı nedeniyle yeniden seçilme şansını yitiren 70 milletvekiline, “Heba olmayın, tecrübeli isimlersiniz. Ya bir parti kurun ya da küçük bir partiden seçime girin” çağrısı yaptı.
bir YOL ÖNERİYORUM
Bahçeli, 3 dönem kuralına takılacak milletvekillerinin hemen tamamının devleti bilen kişiler olduklarını, yıllarca Meclis başkanlığı, başbakan yardımcılığı, bakanlık, TBMM komisyonlarında ve bürokraside önemli görevler üstlendiklerini anımsattı. Böylesi donanımlı kişilerin bir kalemde siyaset dışı kalmasını doğru görmediğini anlatan Bahçeli, Hürriyet’e şunları söyledi:
“Ben bu arkadaşlara bir yol öneriyorum. ‘Heba olmayın, heba olmamalısınız’ diyorum. Bence kenara çekilmektense iki şey yapabilirler. Birincisi, seçime girme şartlarına haiz yeni bir parti kurabilirler. İkincisi küçük partilerden birine katılabilirler. Böylece önümüzdeki seçimde yeniden seçilme şansını yakalarlar. Çünkü, bu arkadaşlarımızın hepsi tecrübeliler ve önemli bir siyasi destekleri de var. Yani seçim çevrelerinde karşılıkları olan isimler. Bunca isim başka bir partiden seçime girerse, o parti önemli varlık gösterir. Kendi partileri ile ittifak zemini de oluşturabilirler, o zaman. Ancak sonuçta seçilirler ve eğer illa ki AKP derlerse, seçimden sonra belki de eski partileri ile koalisyon şansı yakalarlar; yeniden bakan olurlar, başbakan yardımcısı olurlar. (MHP’ye katılma talepleri olursa, sorusuna) Bunu bugünün konusu görmüyorum. Öncelikle 70 ismin ne yapacaklarına karar vermesi gerek.
BAŞBAKAN İSTİFA ETMELİ
Bir başbakan cumhurbaşkanı adayı oluyorsa, adaylığı gerçekleştiği an başbakanlık görevini bırakır. Sayın Erdoğan da eğer aday olacaksa istifa etmelidir. Seçimin adaleti için de bu şık olur ve de gereklidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!