Gizem'in katili bulundu ya Umut'unki

Güncelleme Tarihi:

Gizemin katili bulundu ya Umutunki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2014 00:00

Adana'da aranan Gizem'in katili olaydan hemen sonra yakalandı. 25 Nisan'da kaybolan Umut'tan ise umutlu haber gelmedi. Minik Umut'un cansız bedeni evlerinin yakınındaki bir kuyuda bulundu. Peki ya minik Umut'un ölümünün sorumlusu kim... Anne Kibariye Zambak, kuyunun ağzının açık olduğunu, olayda ihmal olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde, 4 gün boyunca arandıktan sonra, evine 500 metre uzaklıktaki TCDD’ye ait su kuyusunda cesedi bulunan ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Umut Zambak’ın annesi Kibariye Zambak, morgda son kez gördüğü oğlunun ölümünde ihmal olduğunu iddia etti. Anne Zambak, "Kuyunun kapalı olduğunu söylüyorlar ama yalanmış. Ağzı açıkmış. Lütfen gidin bakın. O kuyunun ağzı açık olmasa çocuğum orada işi ne?" diyerek gözyaşı döktü.

İstanbul- İzmir Karayolu kenarındaki TCDD’ye ait lojmanların bahçesindeki eskiden kara trenlere su vermekte kullanılan kuyuda, dün saat 10.00 sıralarında bir erkek çocuğu cesedi bulundu. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grubu tarafından 2 metresi suyla dolu 17 metrelik kuyudan çıkartılan cesedin, ayağındaki kırmızı ayakkabılarından 4 gündür kayıp olan Atatürk İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Umut Zambak’a ait olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

UMUT'TAN ACI HABER HERKESİ GÖZYAŞLARINA BOĞDU / Foto Galeri

Zambak’ın ortadan kaybolduğu gün en son bir giyim mağazasından çıkarken güvenlik kameraları tarafından birlikte görüldüğü ismi açıklanmayan arkadaşının korkup olayı sakladığı anlaşıldı. Görüntülerin ortaya çıkmasıyla arkadaşının ifadesinden yola çıkılarak, kuyuda yapılan aramada cesedine ulaşılan Umut’un İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsisinde suda boğularak öldüğü, vücudunda ayrıca düşerken çarpma sonucu oluştuğu sanılan ufak tefek sıyrık ve yaraların olduğu belirlendi.

İki çocuklarından büyük olanı Umut’u kaybetmenin acısını yaşayan Manisa’daki bir beyaz eşya mağazasında işçi olarak çalışan baba 35 yaşındaki Hasan Hüseyin Zambak ile ev kadını anne 32 yaşındaki Kibariye Zambak’a sakinleştirici iğne vurulurken, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

Gizemin katili bulundu ya Umutunki


'KUYUNUN AĞZI AÇIKTI' İDDİASI


Acılı anne Zambak, bugün Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Morgu’na gidip, son kez oğlunu gördü. Tekrar döndüğü evinde gazetecilere yaptığı açıklamada oğlunu sağ olarak en son 25 Nisan’da evlerinin bahçesinde okuldan döndüğünde gördüğünü belirten Kibariye Zambak, "Bir ara içeri kardeşine süt almaya girmiştim. Bu arada bana haber vermeden sessizce dışarı çıkmış. Bir daha da kendisinden haber alamadım. Biraz önce son halini yine gördüm ve melekler gibi yatıyor. Ne olur bunların arkasında olanları bulun, başka hiçbir şey istemiyorum. Ne gerekiyorsa yapın. Benim elimde avucumda yok, koşturamıyorum peşinden, tüm sesimi duyanlar yardım etsin. Kim yaptıysa bulsunlar, başka bir şey demiyorum. Bize hiçbir açıklama yapmadılar, hiçbir şey söylemediler, hiçbir şeyden haberim yok. Sadece öldüğünü haber verdiler. Kuyudan çıktığını biliyorum. Kuyunun kapalı olduğunu söylüyorlar ama yalanmış. 'Kuyunun ağzı açık' diyorlar. Lütfen gidin bakın. O kuyunun ağzı açık olmasa çocuğum orada işi ne? Oğlum daha önce hiç oralara gitmedi, bilmezdi. Ben bile orada kuyu olduğunu bilmiyordum" dedi.

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından dün yapılan yazılı açıklamada kuyunun pencereleri kapalı ve çivili olduğunu bildirilmişti.

Haberin Devamı

GÖZYAŞLARIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde, kaybolduktan 4 gün sonra TCDD’ye ait su kuyusunda cesedi bulunan 9 yaşındaki Umut Zambak’ın cenazesi, bugün öğlende Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Morgu’ndan yakınları tarafından alınarak, son kez Efendi Mahallesi, 264 Sokak’taki evlerinin önüne getirildi. Cenaze evin önüne geldiğinde gözyaşları sel oldu. Anne Kibariye ve baba Hasan Hüseyin Zambak’ın feryatları yürekleri dağladı. Oğlunun tabutuna sarılan Kibariye Zambak, "Umut’um bizi bırakıp nerelere gidiyorsun?" diyerek ağladı. Dua edilmesinin ardından cenaze, Yeni Gülruh Camisi’ne götürüldü. Zambak Çifti, diğer çocukları Utku’ya sarılarak, teselli olmaya çalıştı. Buradaki cenaze törenine Akhisar Belediye Başkan Vekili Hüseyin Eryüksel, Zambak’ın annesi Kibariye, babası Hasan Hüseyin Zambak, dedesi Ahmet Ali Kaya, teyzesi Semra Kaya, Umut’un okul arkadaşları ve öğretmenleri ile yakınları ve sevenleri katıldı. Burada Hasan Hüseyin Zambak ile kayınpederi Ahmet Ali Kaya, taziyeleri kabul etti. Dede Zambak, birara ayakta durmakta güçlük çekip sendeleyince, yakınları koluna girerek, destek oldu. Zambak’ın mahalleden bir arkadaşı tabutun başından ayrılmayıp, ağladı. Akhisar Müftüsü Ramazan Orhanlı’nın kıldırdığı namazın ardından Zambak’ın bir süre omuzlarda taşınan cenazesi Yeni Mezarlık’a götürülüp, toprağa verildi. Cenaze götürüleceği sırada tabuta sarılan anne Kibariye Zambak, "Annem şimdi senin okulda olman gerekirdi. Seni okuldan almak vardı. Bak, arkadaşlarının, öğretmenlerinin hepsi burada" diyerek, ağladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!