Gökçek: Kaybetmeyi hazmedemiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Gökçek: Kaybetmeyi hazmedemiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2014 16:16

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden ve beşinci kez seçilen Melih Gökçek, Ankara Adliyesi'nden mazbatasını aldıktan sonra Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nda basın toplantısı düzenledi. Gökçek "Hala seçimi kaybetmeyi hazmedemeyip ısrarla mücadele eden bir muhalefet var" dedi.

Haberin Devamı

Gökçek şunları söyledi: Son rakamlar bunlar 1 milyon 417 bin 183 Melih Gökçek,1 milyon 385 bin 916 Mansur Yavaş. 32 bin farkla yeniden beşinci kez belediye başkanı seçildim. Seçimde enteresan rakamlar var. Belediye meclisimiz 140 üyeden oluşuyor 99’u Ak Partili, 23’ü CHP, 15’i MHP, 2’si Demokrat Parti, 1’i BBP’li. Kalecik ve Ayaş’ı CHP’den aldık. Nallıhan, Beypazarı Kızılcahamam, Gölbaşı, Evren’i de aldık. İlçe sayısı 21’e çıktı. 5 ilçeyi de diğer siyasal partiler kazandı.

Gökçek: Kaybetmeyi hazmedemiyorlar
ANKARA’YA İPTAL BAŞVURUSU

Yüzde 80 üzerinde bir başarı da elde ettik. Artık mazbatayı aldık, herkesin belediye başkanıyım, sözlerimizin neler olduğunu vatandaşlarımız seçim boyunca takip etti, bu sözlerimizi birer birer yerine getireceğiz, bazıları karşı çıksada. Biz halkımıza söz verdiğimizle bağlıyız. Bu sözümüzü tutmak için bugünden itibaren çalışacağız.

Gökçek: Kaybetmeyi hazmedemiyorlar
MAZBATASINI ALDI

Haberin Devamı

BEN ROZETİMİ ÇIKARMAYACAĞIM AMA EŞİT HİZMET YAPACAĞIM

Bazı adaylar ben seçilince rozetimi çıkaracağım dedi. Ben rozetimi çıkarmayacağım ama halkım arasında da ayrım yapmayacağım. AK partili olarak bana oy veren vermeyen herkese hizmet yapacağım. Kirli siyaset bitti, seçim boyunca çok kirli siyaset yapıldı. Temiz siyaset Ankara’nın beş milyon vatandaşının, 3 milyon 600 bin seçmenin verdiği oya saygı duymaktır. Vatandaş 5. kez beni seçti. Bir sefer iki sefer hata yaparsın üçüncü kez hata yapmazsın. Ankaralı 5 kez hata yapmaz. Demek ki bizi seçti.

HALA SEÇİMİ KAYBETMEYİ HAZMEDEMİYORLAR

Hala seçimi kaybetmeyi hazmedemeyip ısrarla mücadele eden bir muhalefet var. Dün Necla Kızılbağ Çankaya İlçe Seçim Kurulun’dan Çankaya Belediyesi’ne ait bir çöp arabasına kendilerinin oraya getirdiği oy pusulalarını attılar. Arkadaşlarımız bu aracı durdurdu ve polisi çağırdı. Yoksa bu pusulalar çöplüğe gidecekti ve yaygarayı koparacaklardı yine ‘Pusulalar çöplükte’ diye. Bu tip şeylere tenezzül etmemeleri gerekiyor. Mağlubiyeti kabul etmeli. Mansur Yavaş bütün itiraz yollarımız tıkandı tek yol kaldı o da olağanüstü müracaat dedi.

Haberin Devamı

SADECE AYAŞ’TA ELEKTRİK KESİLDİ

Elektrikler kesilmiş, ‘seçimler iptal edilsin’ diyeceklermiş. Kendilerini sükutu hayale uğratacak bütün ümitlerini karartacak şeyi de söyleyeyim. Akşam saat 18.00’dan sabah saat 07.00’a kadar kaç elektrik kesintisi olduğunu sorduk. Bu kesintiler Ayaş’ta. Bu kesintiler de okulda olmadı Ayaş’ın genelinde bazı yerlerde oldu.

SONUÇTA DEĞİŞİKLİK BEKLEMİYORUZ

Sonuçta herhangi bir değişiklik beklemiyoruz, bütün itirazlar yapıldı. Bunlar kendi tabanlarını tatmin etmek için başvuracaklar yoksa bir netice almak için başvuru yapmayacaklar. Tabi ki Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı önemli olan. Bizim elimizdeki mevcut bilgilerin tamamı ciddi bir tutanağın ellerinde olmadığını gösteriyor. 124 bin iptal edilen oy var. Onlar Çankaya ve Yenimahalle’ye güveniyorlar, buraları topladığınızda toplam 27 bin, sadece Keçiören’de 27 bin, Sincan’da 13 bin, Altındağ’da bin iptal edilen oy var. Oylar yeniden sayılsa sonuç değişir mi derseniz, maalesef sayılsa da iptal edilen oyların yüzde 80’i bize ait.Artık itiraz etsinler. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!