Keçimi verin

Güncelleme Tarihi:

Keçimi verin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 01:24

Artvinli Melek av koruma ekipleri tarafından o okuldayken evinden alınan yabankeçisi Çarli’sini arıyor. 5 aydır gözyaşları dinmeyen Melek, keçisini çok özlüyor.

Haberin Devamı

ARTVİN’in Dutlu köyünde oturan 8 yaşındaki Melek Kayadibi’nin doğum gününde bulup 2 yıl beslediği yabankeçisine 5 ay önce el konuldu. Çarli ismini verdiği keçisini bir türlü geri alamayan Melek, ağabeyi Aykut Kayadibi (20) ile birlikte Feshane’de düzenlenen Artvin Tanıtım Günleri’ne katıldı.

‘AV KORUMA GELMİŞ’

Yanına gelen herkese Çarli’yi soran Melek, gözyaşları içinde keçisini kendisinden aldıklarını söyledi: “Keçiyi bulduğumuzda yayladaydık. Köpeğimiz onu tutup getirdi. Kalçasından yaralıydı. Veteriner olan ağabeyim onu iyileştirdi. Bize geldiğinde çok küçüktü. Onu eve götürüp battaniyeye sardım ve sobanın yanına koydum. 2 senem onunla geçti ve en yakın arkadaşım oldu. Ama aldılar onu benden. 5 ay önce ben okuldayken av koruma ekipleri gelmiş. Keçimi şikâyet edenler olmuş, o yüzden onu alıp götürmüşler. Onu bir yerde bıraksalar, ya da vursalar benim içim yanar içim.”

Haberin Devamı

Çarli’yle birlikte çizgi film izlerdik

MELEK, Çarli adını verdiği keçisine duyduğu özlemi şu sözlerle anlattı: “Beni bazen servise, bazen de okuluma bırakıyordu. Birlikte çizgi film izliyorduk. Babamla, ağabeyimle güreşiyordu, kafama vuruyordu, yatakta zıplıyordu. Bahçede köpeğimiz, ineğimiz, tavuklarımız, cucullarımız (civciv), kazlarımız var. Onlarla da çok iyi anlaşmıştı. Çok üşürdü, üşüyünce yanıma gelir, ayağımın altına yatardı. Hırkamı örterdim ben de üstüne. En sevdiği şey de hırkamı kemirmekti.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!