CHP'li Özkes: Yalnız bırakıldım

Güncelleme Tarihi:

CHPli Özkes: Yalnız bırakıldım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2014 11:01

CHP'de Üsküdar sıkıntısı... CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı İhsan Özkes, seçimlerde kendi örgütü tarafından yalnız bırakıldığından şikayet etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de ''Seçim sürecinde zaman zaman yalnız kaldığı doğrudur'' dedi. CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada 'sandıklara sahip çıkıldı' mesajı verildi.

Haberin Devamı

CHPli Özkes: Yalnız bırakıldım
CHP'nin aynı zamanda İstanbul Milletvekili de olan Özkes, Hürriyet'e yaptığı açıklamada özellikle seçim sandıklarına sahip çıkılması konusunda ve sonuçlarına itiraz dönemindeki çalışmalara ilişkin partisini eleştirdi.

İşte Özkes'in eleştirileri:
* Üsküdar İlçesi 1. Seçim Kurulu'na itiraz ettik. İtirazımız görüşüldü ve reddedildi. Öğrendik ki, red oyu verenler arasında kuruldaki CHP'li üye de var.
* Sonuçlara itiraz için ıslak imzalı sandık sonuçlarının bir kısmı CHP'de yoktu. Bunları başka partilerden temin ettik.
* Seçim sonrasında özellikle ilçe seçim kuruluna getirilme aşamasında sandıklara sahip olamadık.

8 BİN OYLA...

Haberin Devamı

30 Mart seçimlerinde İstanbul Üsküdar ilçesinde başkanlık yarışı CHP ve AK parti arasında başabaş geçti. İlk sayım sonuçlarına göre ise AK Parti sadece 8 bin bin oy farkla başkanlığı aldı. (Yüzde 45.74 AK Parti, yüzde 43.34).
Ancak Ankara'da yaşanan, Üsküdar'da da yaşandı ve "usülsüzlük" iddiaları gündeme geldi.

CHP, Üsküdar'daki üç seçim kurulu'na da ayrı ayrı müracaatlarda bulundu.
Özkes, yapılan müracatların ayrıntılarını da Hürriyet'e anlattı:
* 1. İlçe Seçim Kurulu yaptığımız itirazı reddetti.
* 2. İlçe Seçim Kurulu'ndaki son durumu ne bilmiyorum. Bugün 10.00'da toplanacaklarmış.
* 3. İlçe Seçim Kurulu'na bizzat gittim. Önce almadılar, sonra içeri aldılar. Orada oy yazımındaki kaymalarla ilgili itiraz dilekçesi vardı. Bizimkiler excel olarak hazırlamış, yüksek seçim kurulu PDF istiyormuş. Bizimkiler işin kolayına kaçıp excel'i kabul edin diye ısrar etmiş. Sonuçta kaymalarla ilgili müracaatımız reddedildi. Ancak 8-9 esaslı itirazımız daha var. Bunun sonuçları henüz alınmadı.

TWİTTER'DA DA İSYAN ETTİ

Özkes, Twitter'da da partisinin kendisini yalnız bırakmasından dolayı rahatsızlığını ifade etti.

Özkes'in Twitter mesajları şöyle:
"Üsküdar 1. İlçe Seçim Kuruluna yaptığım itirazı diğer üyelerle birlikte CHP'li üye de reddederek imzalamış."
"Sandıkta kazandığım seçimi masada kaybediyoruz. Feryadım birilerini rahatsız ediyor."
"Beni AKP yıkamadı ve yıkamazdı ama gafiller ve işbirlikçilerle..."

Haberin Devamı

CHPli Özkes: Yalnız bırakıldım

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TEKİN: İHSAN HOCA'NIN ZAMAN ZAMAN YALNIZ KALDIĞI DOĞRU

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de, İhsan Özkes'in seçim sürecinde "zaman zaman yalnız kaldığının doğru olduğunu" söyledi.

Tekin, Hürriyet'in sorusu üzerine şöyle konuştu:
"Şu anda İhsan Hoca yalnız değil. Arkadaşlarımız yanında. Ancak seçim sürecinde zaman zaman yalnız kaldığı doğrudur. Yüreğimiz İhsan Hoca ile birlikte. Sevenleri ve bizler İhsan Hocamızın yanındayız."

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ÖĞÜT: İHSAN HOCA DUYGUSAL DAVRANIYOR

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ise İhsan Özkes'in eleştirilerine karşılık, "İhsan Hoca duygusal davranıyor. Örgütte hiçbir sıkıntı yok. Yalnız bırakılmadı" dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet'e yaptığı açıklamada, seçim kampanyasının başında, İhsan Özkes'in Üsküdar adayı ilan edildiği dönemde "5-10 günlük kısa bir kırgınlık dönemi yaşanmış olabileceğini", bunun nedeninin de önseçimde çıkan kişinin aday yapılmaması olduğunu söyleyen Öğüt, şöyle konuştu:
"Ancak bu dönem çok kısa sürdü. Ardından, son 50 gündür, yani kampanya boyunca örgüt çok çalıştı. Tüm milletvekilleri, tüm örgüt Üsküdar'ı ev ev dolaştı. Kapısı çalınmadık ev bırakılmadı. Ben kendimden biliyorum nasıl çalıştığımızı."

"Biz altı ay önce Üsküdar'ı alacağımızı açıklamıştık" diyen Öğüt, sıkıntının örgütün başarıya konsantre olması olduğunu kaydetti.

Islak imzalı tutanakların başka partilerden sağlanması konusunda ise Öğüt, "10-15 tutanak eksik olmuş olabilir. Onu da zaten bir şekilde bulduk. Tutanakların eksik olması, arkadaşların önce eve gitmiş olmasından ya da tutanak değil, sonucu liste olarak bildirmesinden gerçekleşti. Ama tüm ıslak tutanakları bulduk" dedi.

Haberin Devamı

İlçe Seçim Kurulu'na başvuruların mühürsüz sandıklar ya da oy kaydırma gibi konularda yapıldığını da anlatan Öğüt, "Daha YSK sonuçları girmeden biz biliyorduk. Çünkü tüm örgütten sonuçlar geldi. YSK sonuçları ile bizim belirlediğimiz arasındaki fark 250-300 oy. Eğer tutanaklar elimizde olmasaydı, bunu YSK sonuçları girmeden nasıl bilebilirdik?" diye konuştu.

CHP İSTANBUL TWITTER'DAN YANIT VERDİ

CHP'nin Üsküdar adayı Özkes'in açıklamalarına yanıt, Twitter üzerinden geldi. CHP İstanbul İl Başkanlığı resmi Twitter hesabından gönderilen mesajlarda, "sandıklara sahip çıkıldı" denildi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın attığı tweetlr şöyle:
"Üsküdar’da seçim günü 1287 sandığımız parti görevlilerimiz, müşahitlerimiz ve gönüllülerimiz tarafından sahiplenilmiştir.
Oy verme işlemi sonrası parti görevlilerimiz tarafından sayım süreci özenle yürütülmüş, oyların ilçe seçim kuruluna teslimi sağlanmıştır.
Sandık sonuç verileri seçimin hemen sonrasında alınmış, az sayıda eksik tutanak tamamlanmış ve gerekli itirazlar zamanında yapılmıştır.
Üsküdar'da, itiraz süreci partimizin her kademesi tarafından izlenmekte ve gerekli bütün hukuki süreç işletilmektedir.
İlçe Seçim Kurulu’nun itirazları reddetmesi durumunda il seçim kuruluna başvuracağız. Hakkımız olan bir oyun bile peşini bırakmayacağız."

Haberin Devamı

CHPli Özkes: Yalnız bırakıldım

SOSYAL MEDYA BU AÇIKLAMALARI KONUŞTU

Özkes'in açıklamaları ve iddialarına CHP'nin verdiği yanıt da sosyal medaya da en çok konuşulan konular arasında...

#CHPİhsanÖzkeseSahipÇık hashtagi ile Türkiye sıralamasında en çok konuşulan konu oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!