Tillo katliamı

Güncelleme Tarihi:

Tillo katliamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2014 03:51

Muhtar adaylıkları nedeniyle çıkan çatışmalarda 9 kişinin can verdiği yerel seçimler sonrası dün de 2 kişi yaşamını yitirdi. Siirt Tillo’nun SP’li aday Behmen Aydın bıçaklanarak öldürülürken, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

SİİRT’in Tillo ilçesinde Saadet Partisi (SP) belediye başkan adayı olan Behmen Aydın (56), Yeni Mahalle’deki evinden dün 14.30 sıralarında 5 arkadaşı ile birlikte çıktı. Bu sırada bir araçla gelen kimliği belirsiz kişiler, Behmen Aydın ve yanındakilere bıçaklarla saldırdı. Saldırıda Behmen Aydın ile birlikte arkadaşları İdham Aydın, Recep Menduhoğlu, Hazım Abbasioğlu, Abdulkerim Abbasioğlu ve Abdulkerim Menduhoğlu ağır yaralandı. Yaralılar gelen ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

SİYAH ARAÇTAN SALDIRI

Bıçak darbesi kalbine isabet eden SP Tillo Belediye Başkan adayı Behmen Aydın, kurtarılamadı. Ölüm haberinin duyulması üzerine SP’liler, hastaneye akın etti. Görgü tanıkları, Behmen Aydın ile yanındaki kişilere siyah Hyundai marka bir araç içerisinden inen birkaç kişinin bıçakla saldırdığını, birkaç dakika süren olay sonra aynı araçla olay yerinden kaçtığını söyledi. Güvenlik güçleri, kaçan saldırganları arıyor.

SEÇİMDE İKİNCİ OLMUŞTU

Önceki gün yapılan yerel seçimlerde, Tillo’da AK Parti adayı Mehmet Mesut Memduhoğlu 505 oyla birinci, SP adayı Behmen Aydın 382 oyla ikinci sırada, BDP adayı Seyfettin Aydın ise 95 oyla üçüncü sırada yer almıştı.

KUZENLER KAVGA ETTİ: 1 ÖLÜ

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde ise amca çocukları arasında çıkan silahlı kavgada bir kişi öldü, bir kişi yaralandı. Dağcılar köyündeki seçimi eski muhtar Kemal Uruç kazandı. Rakibi olan kuzeni Kerem Uruç ile Kemal Uruç arasındaki çıkan tartışmada, Kerem Uruç’un kardeşi Mikail Uruç (30) ile yengeleri Hukumet Uruç (45) silahla yaralandı. Hastaneye kaldırılan Mikail Uruç, kurtarılamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!