Sosyal medyada olay tutanakları

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medyada olay tutanakları
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2014 00:54

SEÇİMLERDE meydana gelen olaylar, sosyal medyaya tutanak paylaşımı şeklinde yansıdı.

Haberin Devamı

Tutanaklara geçen iddialara göre, Şişli’deki 1130 No’lu sandıkta belediye seçimleri için pusula verilmediği şikayeti üzerine oy kullanma durduruldu. İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerdeki seçmen listelerinde ise 3 kişilik ailelerin evlerinde fazladan kişilerin olduğu tespit edildi. Bazı okullarda kimliksiz ve seçmen yaşına gelmeyen kişilerin oy kullandığı tutanaklara geçti. Bazı seçmenler ise kendileri yerine başkalarına oy kullandırıldığını iddia etti.

ÖLEN KİŞİ LİSTEDE ÇIKTI

Ankara Üniversitesi’ndeki 3220 No’lu sandıkta eski adresleriyle mükerrer oy kullananlar için tutanak tutuldu. Bazı yerlerde AK Parti damgalı sahte oy kullanıldığına dair tutanak tutuldu. 6 yıl önce vefat eden bir kişinin seçmen listesinde isminin olduğu anlaşıldı. İstanbul Fatih’te pusulada mühür olmadığı gerekçesiyle bir sandık 5 saat kapalı kaldı. Fatih’teki Hırka-i Şerif İlkokulu’nda iki adet ‘Evet’ mührü çalındı. İstanbul Kartal’da İbrahim Şahin İlkokulu’nda iki sandıkta birden oy kullanmak isteyenler oldu. İstanbul Pendik Veli Baba İlkokulu’nda kendi kalemiyle imza atmak isteyen 10 kişiye izin verilmedi. Bandırma İmam Hatip Ortaokulu’nda görevlilerin AK Parti’ye oy verilmesi için yönlendirme yaptığı öne sürüldü. Eskişehir’de 1275 no’lu sandıkta ise tüm zarflarda mürekkep lekelerinin olduğu ileri sürüldü. Temiz zarf bulunamadığı için lekeli zarflar kullanıldı. Göztepe Halil Türkkan Ortaokulu’nda polisler, görev kağıdı olmadan oy kullanmaya çalıştı.

OY YAKILDI

Haberin Devamı

Ankara Namık Kemal Ortaokulu’ndaki 1386 No’lu sandıkta oy kullanan ve sandık başkanının eşi olan bir kadının oyunu kullandıktan sonra yanlış yaptığını söyleyerek geri döndüğü, sandık başkanının da sandıktan bir oy pusulasını çıkartarak yaktığı öne sürüldü. İstanbul Beykoz Ferit İnan Lisesi’nde oy kullandığı ileri sürülen 3 Suriyeli hakkında tutanak tutuldu. İzmir Akıncılar’da oyların çalındığına dair tutulan tutanak paylaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!