26 yıl daha yatacak

Güncelleme Tarihi:

26 yıl daha yatacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 00:00

Anadolu Federe İslam Devleti/İslami Cemaat ve Cemiyetler Birliği (AFİD/İCCB) yöneticisi olduğu gerekçesi ile yargılanan Metin Kaplan, Yargıtay’ın bozma kararının ardından yapılan ikinci yargılamada ’Anayasal düzeni silah zoru ile değiştirmeye teşebbüs etmek’ suçundan ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı.

4 yıldır cezaevinde yatan Metin Kaplan, ömürboyu hapis cezasının infazı olan 30 yılı tamamlamak için 26 yıl daha cezaevinde tutulacak. Metin Kaplan ilk yargılama sonunda ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırılmıştı. İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Metin Kaplan katıldı. Duruşma görüntülü, sesli olarak kayıt altına alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından mahkemeye gönderilen yazıda AFİD/İCCB’nin silahlı terör örgütü olduğu belirtildi. Kaplan savunmasına başlamadan önce adliyede temizlik malzemelerinin bulunmamasından şikáyet ederek, "Almanya’daki tuvaletler saray gibi. Temizliği İslam emrediyor ama biz bunu Avrupa’dan alıyoruz" dedi.

İstifa etsinler Metris Cezaevi’nde Engin Ceber’in işkenceyle ölümüne ilişkin devletin özür dilemesinden memnun olduğunu da belirten Kaplan, Almanya’da böyle bir olaya yaşansaydı bakanın istifa edeceğini söyledi. Kaplan, Türkiye’de ise devlet mekanizmasının istifayı hiç düşünmediğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!