26 kişi alınacaktı, 4500 kişi başvurdu, alım iptal oldu

Güncelleme Tarihi:

26 kişi alınacaktı, 4500 kişi başvurdu, alım iptal oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2009 15:40

ÇORLU Belediyesi’ne 15 zabıta memuru ve 11 itfaiye eri alımı, ‘Başvuranların yanlış evrak verdiği’ gerekçesiyle iptal edildi. Duyuru üzerine 4 bin 500 kişi, 2 gün boyunca uzun süre kuyrukta bekleyerek başvuruda bulunmuştu.

Haberin Devamı

Çorlu Belediyesi’nin 26 personel alacağını duyurması üzerine 4 bin 500 kişi, 5 Ocak günü başlayan ve 2 gün süren başvuruda saatlerce kuyrukta bekleyerek adaylık başvurusu yaptı ve umutla beklemeye başladı. Ancak Çorlu Belediyesi, personel alımı için görevlendirilen kurulun yaptığı incelemeler soncunda, ‘Başvurusu yapan kişilerin yanlış evrak verdiğinin’ ortaya çıktığını belirterek personel alımını iptal etti.


EVRAK ASLI YERİNE FOTOKOPİSİNİ VERMİŞLER

Çorlu Belediye Başkanvekili Mehmet Bulut, başvuruları Anayasa'nın eşitlik ilkesine uymadığı için iptal ettiklerini savunarak, “Başvuruda KPSS sınav sonuç belgesi aslı veya ÖSYM tarafından onaylanmış sureti gerekirken, başvuranlar yanlışlıkla internet çıktılarını veya fotokopilerini getirmiş. Bu nedenle personel alımı iptal edildi” dedi

Haberin Devamı


Başvuru souçlarını umutla bekleyen adaylar ise, seçim öncesi başka hesaplar döndüğünü ileri sürerek, belediyenin bu kararına tepki gösterdi.

BAŞKAN HAPİSTE

Çorlu Belediyesi'nde ‘irtikap ve zimmet, ihaleye fesat karıştırmak’ iddiasıyla geçen 20 Haziran günü yapılan operasyon sonrası gözaltına alınan Belediye Başkanı CHP'li Altan Ersin ile başkan yardımcıları Soner Demir, Hüseyin Alan ve Erdoğan Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 16 kişi 23 Haziran günü tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!