İstanbul'da korkutan gemi yangını

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda korkutan gemi yangını
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2014 12:33

Yenikapı açıklarındaki "Yakamoz 5" isimli bir tankerde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kıyı emniyetine ait söndürme gemileri, Yenikapı açıklarında yangın çıkan tankerdeki soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

İstanbul'da YENİKAPI açıklarında bir tankerde çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yenikapı açıklarındaki "Yakamoz 5" isimli bir tankerde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kıyı emniyetine ait söndürme gemileri, Yenikapı açıklarında yangın çıkan tankerdeki soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

GEMİ YANGININDAN FOTOĞRAFLAR

Yenikapı açıklarında "Yakamoz 5" isimli tankerde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kontrol altına alınırken, kıyı emniyetine ait 2 söndürme gemisinin soğutma çalışmaları sürüyor.

Alevlerin tamamen söndürüldüğü tankerde zaman zaman yoğun dumanların çıktığı görüldü. Soğutma çalışmaları sürerken, tanker çevresinde güvenlik önlemi alan Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'na ait botlar ise Boğaz'dan geçiş yapan gemi ve feribotları bölgeden uzak tutmaya çalışıyor.

Bu arada, Yenikapı sahilinde toplanan çok sayıda vatandaş da tankerdeki yangını meraklı gözlerle izliyor.

KONTROL ALTINA ALINDI

Haberin Devamı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yenikapı'daki gemi yangınıyla ilgili açıklama yaptı. Elvan, yangının kontrol altına alındığını belirtti.

240 M/T FUEL OIL , 145 M/T MOTORİN

Kıyı Emniyeti açıkladı: Yangın çıkan Yakamoz 5 isimli petrol tankerinin yükü : 240 m/t fuel oıl , 145 m/t motorin.

PERSONELİN DURUMU İYİ

Merkezi Kocaeli'nde bulunan Selen Denizcilik şirketine ait olan gemide bulunan 6 personelin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Geminin, açıkta bekleyen yük gemilerine yakıt ikmali yaptığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!