Huzurevinde garip ölüm

Güncelleme Tarihi:

Huzurevinde garip ölüm
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2014 02:11

Darüşşafaka Yakacık Rezidans’ta kalan parkinson hastası Leyla Renee Voskay, kapısı içeriden kilitli, başına poşet geçirilmiş, boynu koli bandıyla sarılmış halde cansız bulundu.

Haberin Devamı

UZUN yıllar İsviçre havayolu şirketi Swissair’de çalışan Leyla Renee Voskay (71), 20 yıl önce eşi Hasan Nesimi Voskay’ı kaybetti. Parkinson hastasıydı. 9 yıl önce tüm mal varlığını bağışladığı Kartal’daki Darüşşafaka Yakacık Rezidans’a yerleşti. 20 Şubat 2014 günü İsviçre Konsolosluğu’na giderek pasaportunun süresini uzattı. İsviçre’ye gitmeyi planlıyordu.

KAPISI KİLİTLİYDİ

Ancak 21 Şubat günü odasına giden görevliler, kilitli kapıyı açtıklarında Voskay’ı başına 2 poşet geçirilmiş ve boynundan koli bandıyla hava alması imkânsız hale getirecek şekilde bantlanmış halde cansız buldu. Polis, yaşlı kadının ölüm saatini 11.00, olayı da ‘şüpheli’ olarak kayıtlara geçti.

‘TÜM AİLESİNİ YEMEĞE ÇAĞIRMIŞTI’

Huzurevi yetkililerinin haber vermesi üzerine hastaneye koşan yaşlı kadının damadı Bedri Kayabal, şunları anlattı: “Olaydan bir gün önce kayınvalidem Renee, ertesi gün için kızım ve damadımı çocuklarıyla öğle yemeğine davet etmiş. Darüşşafaka’ya vardıklarında ‘Biraz bekleyin’ demişler. Yarım saat sonra Renee’nin intihar ettiği bilgisini vermişler. Eşimle odasına girmemize izin verilmedi.”

Haberin Devamı

İsviçre ve Türk vatandaşı olan Leyla Renee Voskay, 25 Şubat’ta Feriköy Protestan Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!