Eyyy Pensilvanya aldanmışım

Güncelleme Tarihi:

Eyyy Pensilvanya aldanmışım
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2014 01:37

BALIKESİR mitinginde konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, “Ey Pensilvanya sana sesleniyorum, eğer yüreğin varsa çık vatanına gel. Eğer siyaset yapacaksan burada yap. Yoksa ananaslarla, tespihlerle, gönderdiğin kitaplarla bu iş yürümez. Ben doğrusu, böyle bilmiyordum. Aldanmışım. Bunları samimi zannediyordum. Aldanmışım. O da bana yazdığı kitapları gönderiyordu. Oralarda bana methiyeler düzüyordu. Tesbihler, bana da gönderiyordu. Ama maalesef durum öyle değilmiş. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden çalışmalar içinde yer alıyorsun. Bunu sonuna kadar kovalayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Balıkesir Üniversitesi’nin 200 yataklı Tıp Hastanesi’nin açılışını yapan Erdoğan özetle şunları söyledi:

SİZDE ARLANMA YOK MU
“Birileri kapınızı çalabilir. Anlıyorsunuz değil mi? Bunların adı ablaymış, nasıl ablaysa? Gelip size şunu diyebilirler, ‘AK Parti’nin dışında kime oy verirseniz verin ama AK Parti’ye vermeyin.’ Onlara bunu söyleyin: ‘Sizde hiç arlanma yok mu? Eğer siz siyaset yapmak istiyorsanız partinizi kurun da öyle karşımıza gelin’. Sizin hocanız 28 Şubat’ta başörtüsü için ‘füruattandır’ dedi. Kusura bakmayın. ‘Biz o hocalardan kurtulduğumuz için şu anda memnunuz’ deyin. 12 Mayıs 2011’de Balıkesir’e geldim. CHP Genel Başkanı’nın YGS ile ilgili iddialarına buradan cevap verdim. Sonra ne oldu? ÖSYM Başkanımız, bu iftiralarına dava açtı. CHP Genel Başkanı, 4 bin lira tazminata mahkum edildi. Şimdi de eline bazı ses kayıtlarını almış, montajlarını tutuşturmuşlar eline, sahaya iteklemişler. Sonuç aynı. Yine rezil oldu. Ama bunda utanma, arlanma yok.

ÇÜNKÜ ONDA EVLAT YOK
Şu anda Pensilvanya’da kendi ülkesine, kendi milletine tuzaklar kuran zat da o günlerde yine ülkesini sırtından hançerliyordu. Ne diyordu biliyor musunuz? Bugün hatta çok satan bir gazetede o günün kendi gazetelerinin manşetleri var. ‘Beceremediniz, artık bırakın’ diyordu. Başörtüsüne saldırılar olduğu günlerde az önce ifade ettiğim gibi furuattandır diyordu. Yani ‘Takmayabilirsiniz’ diyordu. İnancından dolayı benim kızım takıyorsa başörtüsünü sen ne karışıyorsun? Çünkü onda evlat yok. Öyle bir derdi de yok. Ama bizim derdimiz var. Bizim yavrularımızın hiçbirisi baskı altında bunu yapmadı.

OĞLUM İZİNSİZ DİNLENMİŞ
Pensilvanya’daki hocaları bunların eline montaj kaset veriyor, bunlar da o montajlarla durumu idare ediyor. MHP ne yapıyor? MHP bir kez daha CHP ile kol kola tarihin en alçakça saldırısına, en büyük ihanet girişimine maalesef destek veriyor. 3 yılı aşkın sürede gizlice 3 bine yakın kişinin telefonları keyfi, hukuksuzca dinlenmiş. Selam Örgütü diye bir örgüt uydurulup, her taraftan, her görüşten kişi keyfi şekilde dinlenmiş. Oğlumun avukatı müracaat etti ve İstanbul Adalet Sarayı’ndan 3 savcının imzasıyla açıklama yapıldı. Oğlum da izinsiz dinlenmiş. İşte iftira at tutmasa da iz bırakır. Ailelerin yıkılması için bu tür seçilen yollar yenilir yutulur mu ya. Nasıl yaparsınız bunu? Ama bunların artık hukuki olan yolu da düşündürüyor hukuksuz olanı da düşündürüyor. Niye? Sipariş üzerine de bunlar aynı şeyleri yaptılar.

DERSHANELERİ BOYKOT EDİN
Balıkesir’den tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Bu dershanelerden çocukları çekin ve okullardan da alın. Devletin okulları yeter. Ben de 4 çocuğumu devlet okullarında, imam hatiplerde okuttum. Çocuklarım, başörtüsünden dolayı üniversiteye gidemediler. Yurt dışında okuttuk. Şimdi de ülkede hizmet ediyorlar, çalışmalarını sürdürüyorlar. Bunların yayın organlarına da tavır koyun. Çünkü bunların yayın organlarında da yalan var, dolan var, her şey var. Bunlara dersi nasıl vereceksiniz, bunları boykot ederek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!