HSYK'dan resen telekulak incelemesi

Güncelleme Tarihi:

HSYKdan resen telekulak incelemesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2014 12:27

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi jet hızıyla aralarında siyasetçi, iş adamı ve gazetecilerin de bulunduğu yaklaşık 7 bin kişiyi dinledikleri iddia edilen savcılar Adem Özcan ve Adnan Çimen ile ilgili hakimler hakkında inceleme kararı aldı. Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu “Dosya kapsamında doğrudan veya dolaylı yolan telefonları dinlenen veya kayıt altına alınan şahıs sayısının 2280 olduğu anlaşılmıştır” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

HSYK basında çıkan iddiaları ihbar kabul edip resen harekete geçmişti. "Paralel yapı"nın telefon dinleme iddialarına konu olan soruşturmayı bir süre yürüten savcılardan Adem Özcan ile Adnan Çimen'in de iddialar üzerine, HSYK'ya dilekçe göndererek, kendileri hakkında inceleme yapılması talep etmişlerdi.

BAKAN İZİN VERİNCE İNCELEME BAŞLAYACAK

HSYKdan resen telekulak incelemesi

Ahmet Hamsici'nin başkanlığında bu sabah toplanan HSYK 3. Dairesi savcılar hakkında çıkan haberleri ve iki savcıların dilekçelerini ele aldı. Daire savcılar Özcan ve Çimen hakkında inceleme yapılması kararı verdi. Savcılar hakkındaki inceleme kararı, onay için Adalet Bakanlığı'na gönderilecek. Bakan Bekir Bozdağ'ın da inceleme kararını onayının ardından müfettiş incelemesine geçilecek.

Haberin Devamı

MÜFETTİŞ NE YAPACAK

HSYK'nın inceleme kararı üzerine iki savcı hakkında müfettiş görevlendirilecek. Müfettiş, Selam Terör Örgütü ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle siyasiler, bakanlar, gazeteciler, işadamları sanatçılar ve bürokratların bulunduğu yaklaşık 7 bin kişinin telefonlarının dinlendiği iddialarını araştıracaklar.

İNCELEMEDEN SONRA NE OLACAK

İnceleme sonunda, savcılar hakkında soruşturma açılmasına gerek görülürse 3. Daire, soruşturma işlemleri için teklifte bulunacak. Adalet Bakanının soruşturmaya da onay vermesinin ardından bu savcılar hakkında soruşturma işlemlerini HSYK 2. Dairesi yürütecek.İnceleme ve soruşturma süreci sonunda, iki savcı hakkındaki iddiaların doğruluğuna ilişkin delil elde edilirse, disiplin ve cezai işlem yapılası gündeme gelebilecek

İKİ SAVCI DA YALANLAMIŞTI

Medyaya yansıyan iddialar üzerine Savcı Adnan Çimen, "Alçakça bir iftira. Müfettiş istedim" derken, Savcı Adem Özcan ise "Selam Örgütü soruşturmasında dinlenen kişiler bu yayınlanan listede bile yok"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!