Yolcu otobüsü şarampole devrildi 21 ölü

Güncelleme Tarihi:

Yolcu otobüsü şarampole devrildi 21 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2014 05:33

KAYSERİ'nin Pınarbaşı İlçesi'nin Olukkaya Mevkii'nde İstanbul'dan Muş'a giden bir yolcu otobüsü devrildi. Dün meydana gelen kazada 13’ü erkek, 7’si kadın, biri çocuk 21 kişi öldü. Feci kazada 7’i ağır 29 kişi yaralandı. Cenazeler bugün ailelere teslim ediliyor. Acı bugün yurdun dört bir yanına dağılacak. Kayseri Pınarbaşı'nda dün meydana gelen ve 21 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasındaki ihmal iddiaları, TBMM gündemine taşındı.

Haberin Devamı

Kazanın kar ve tipi gibi kötü hava koşullarında direksiyon hakimiyetinin kaybolması nedeniyle meydana geldiği belirlendi. Bu arada, kazanın olduğu bölgenin yarım saat önce karayolları ekiplerince tuzlandığı, otobüsün sadece arka lastiklerinin kış lastiği olduğu ortaya çıktı.. Kar yağışı ve sis gibi kötü hava koşulları olan yoldaki kaza, saat 02.30 sıralarında meydana geldi. İstanbul'dan dün saat 01.00 sıralarında yola çıkan Yeşil Muşovası şirketine ait otobüsün şoförü Ertuğrul Karasu, Olukkaya Mevkiine geldiğinde yönetimindeki 34 DG 5950 plakalı otobüsü, direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu önce karşı şeride geçti. Otobüs daha sonra takla atarak, şarampole yuvarlandı. Kazada, bir bölümü savruldukları otobüsün altında ezilerek ölen 13'ü erkek, 7'si kadın, biri çocuk 21 kişi yaşamını yitirdi.

Yolcu otobüsü şarampole devrildi 21 ölü
YILIN İLK FACİASI TBMM GÜMDEMİNDE

Haberin Devamı

KAYSERİ VALİSİ YARALILARI ZİYARET ETTİ , HASTANE ÇIKIŞI AÇIKLAMA YAPTI / HÜRRİYET TV

ÖLENLERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Kazada yaşamını yitiren 21 kişiden bir kadın dışındakilerin kimlikleri saptandı. Ölenlerden Ömer Abanos’un asker olduğu belirlenirken, diğer 19 kişi şunlar:

Gökhan Akdeniz, Naim Demir, İzzet Karahan, Merve Karahan, Mikail Yeler, Hüseyin Çıplak, Tekin Karasu, Nevzat Cemiloğlu, Devrim Koca, Suat Bakın, Adem Seçilir, Ömer Mendeş, Derya Bakın, Birgül İnal, Hediye Mutlu, Hüsna Şimşek, Mevlide Aydoğan, Yusuf Aydın ve Aysun Bayraktar.

CENAZELER YAKINLARINA TESLİM EDİLİYOR

GÖZYAŞLARI SEL OLDU / FOTO GALERİ

Hayatını kaybeden 21 kişinin cenazeleri, yakınlarına teslim edilmeye başlandı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundaki cenazelerden 8’i, otopsileri tamamlandıktan sonra ailelerine teslim edildi. Ailelerine teslim edilen Hüseyin Çıplak, Nevzat Cemiloğlu, Merve Karahan, Tekin Karasu, Uğur Gökhan Akdeniz, İzzet Karahan ve Mikail Yeler’in cenazeleri, Kayseri Valiliği tarafından tahsis edilen araçlarla memleketleri Muş’a, Naim Demir’in cenazesi ise İstanbula gönderildi.


Haberin Devamı

Yolcu otobüsü şarampole devrildi 21 ölü
'MAALESEF ÖLÜMLER BÖYLE OLMUŞ'

Yolcu otobüsü şarampole devrildi 21 ölü


OTOBÜS ŞÖFÖRÜ KAZADAN 3 SAAT ÖNCE DEĞİŞMİŞ
Otobüs şoförü Ertuğrul Karasu, Kayseri Acıbadem Hastanesinde tedavi altına alındı. Otobüs sürücüsü Ertuğrul Karasu, ‘’ Kar yağışı ve tipi olduğu için süratim fazla yoktu. Ancak, burası Uzunyayla olarak bilinen yüksek bölge olduğu için sanıyorum yolda gizli buzlanma oldu. Bir anda direksiyon hakimiyeti kayboldu. Otobüsün devrilmesini önleyemedim. Anlık bir kazaydı ’’ dedi. 21 kişinin öldüğü kazadaki otobüs şöförünün, direksiyona Kayseri’ye 2 saat mesafedeki Kırşehir’de verilen molada geçtiği de anlaşıldı. Kayseri’deki çeşitli hastaneler ile Pınarbaşı Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların isimleri şöyle:

Haberin Devamı

Otobüs şöförü Ertuğrul Karasu, Zeki Üzüm, Yunus Önegel, Muhammed Fatih Tunç, Bahattin Kıyak, Tahsin Akkaya, Serhat Özer, Yasin Becerikli, Çetin Becerikli, Atilla Koca, Zeynep Karahan,Yusuf Karahan, Sevgül Karahan,Gülhayat Karahan, Kadir Karahan, Fuat Bakın, Salih Saygılı,Uygar Aydın, Sibel Aydın, Necdet Bakın, Serkan Karasu, Asım Aydil, Sercan Aydil, Faruk Aydın, İrhan Karabeyeseroğlu, Deniz Ergül, Hamit Barık, Ömer Koca, Serkan Bayraktaroğlu

Yolcu otobüsü şarampole devrildi 21 ölü


YOL KAZADAN YARIM SAAT ÖNCE TUZLANMIŞ
Olay yerine hareket eden Vali Orhan Düzgün, yaptığı açıklamada '' Kaza Pınarbaşı ilçemizi geçtikten 35.kilometre sonra Olukkaya mevkiinde meydana geldi. Burası 1900 metre rakımlı yüksek bir yer. Kazanın tek taraflı olması,anlık refleks kaybı ve dikkatsizlik nedeniyle meydana geldiğini ortaya koyuyor. Maalesef, bu feci kaza 21 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlandı'' dedi. Pınarbaşı Cumhuriyet Savcılığı olay yerinde ölenlerin kimliklerini saptamaya çalışırken, Bölge Trafik Müdürlüğü bilirkişileri de kaza raporunu gizli buzlanma ve kötü hava koşullarına bağlı anlık kaza meydana gelmiştir’’ şeklinde tuttu.

Haberin Devamı

Yolcu otobüsü şarampole devrildi 21 ölü


OTOBÜSÜN SADECE ARKA LASTİKLERİ KIŞLIK
Otobüste yapılan detaylı incelemede, arkadaki lastiklerin kar lastiği olduğu, öndeki lastiklerin ise, dört mevsim lastiği olduğu belirlendi. Polis yetkilileri, bu tür otobüslerin arkadan çekişli olduğu için ön lastiklerinin kış lastiği olma zorunluluğunun bulunmadığını ileri sürdüler. Yapılan teknik incelemede, Olukkaya mevkiini Karayolları ekiplerinin kazadan 30-40 dakika önce tuzladıkları belirlendi. Bu arada Kayseri- Malatya karayolu Olukkaya mevkiinde gece 02.30’dan itibaren duran trafik akışı, otobüsün enkazının kaldırılmasının ve yolun Karayolları ekiplerince temizlenmesinin ardından yeniden sağlandı.

Haberin Devamı

KÜÇÜK DEVRİM HASTANEDE ÖLDÜ

Kayseri’deki trafik kazasında ölen çocuğun kimliği belirlendi. Kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitiren çocuğun 9 yaşındaki Devrim Koca olduğu belirlendi.

KAZA YERİNE 2 VİNÇ GÖNDERİLDİ

Saat 02.30’da meydana gelen kaza sonrası olay yerine iki vinç gönderildi. Jandarma ve Bölge Trafik yetkilileri, otobüsün şarampole takla atarak değil, yan yatarak ve sürüklendiğini, kazanın olduğu jandarma bölgesine hem Kayseri’nin Pınarbaşı, hem de Sivas’ın Gürün ilçelerinden iki ayrı vinç sevkedildiğini; kaza yapan firmadan bir kişinin vinçlerin olay yerine geç geldiği yakınmasının doğru olmadığını, her iki vincin de kazaya zamanında müdahale ederek, otobüsü kaldırdığını söylediler.

KAYSERİ'DE KATLİAM GİBİ KAZA: 20 ÖLÜ, 22 YARALI

LASTİK UZMANI DEĞERLENDİRDİ
Kaza yapan otobüsün lastiğinin fotoğraflarını inceleyen bir lastik uzmanı şöyle konuştu: Lastiklerde diş derinliğinde yasal sınırı 3 mm.’dir. Dolayısıyla diş derinliği 3 mm’nin altına düşen otobüs - kamyon lastikleri yasal sınır gereği yenileri ile değiştirilmelidir. Kayseri’de meydana gelen trafik kazasından sonra medyaya yansıyan görüntülerde kazaya karışan otobüsün lastiklerinin yasal sınır olan 3.0 mm’nin altında olduğunu söylemek ölçüm yapmadan pek doğru olmayacaktır. Ancak lastik fotolarında diş aralarında kar girebildiğini dikkate alarak yasal sınır olan 3.0 mm’nin üzerinde olduğu tahmin edilmektedir. Kış lastiği kullanımı ise sadece çeker aksta mecburi olup aks üzerinde bulunan dört adet lastikte de kullanılması gerekmektedir. Fotoğraflardan birinde görünen çeker aks lastiğinin dış tarafta takılı bulunan desenine bakarak kış lastiği olduğu söylenebilir. Fakat sağlıklı bir tespitte bulunabilmek için hem sağ (iç-dış) hem de sol (iç-dış) tarafta takılı bulunan lastiklerin hepsinin kontrol edilmesi gerekmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!