CHP'li İnce'den TIR açıklaması

Güncelleme Tarihi:

CHPli İnceden TIR açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2014 02:04

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Türkiye’nin Suriye’de terör örgütlerine silah taşıdığı iddiasının tehlikeli boyutlara ulaştığını savunarak “Bu TIR’ların yolculuğu Suriye’de bitmez. Bu, hükümeti ve birçok kamu yöneticisini savaş suçlusu olarak Lahey Adalet Divanı’na taşır” dedi.

Haberin Devamı

Adana’da aranan TIR’larla ilgili yazılı açıklama yapan İnce, şunları söyledi:

TARAF ÜLKE

Suriye’ye silah taşıdığı anlaşılan TIR’lar hakkında AKP ve hükümet yetkililerinin açıklamaları var olan sorunun boyutlarını, olası sonuçlarını anlamaktan uzak, sorumsuz ve tehlikelidir. Çünkü bu ve daha önceki olaylar Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin MİT aracılığıyla Suriye’deki terör örgütlerine silah taşıdığı iddialarını güçlendirmektedir. Bu olaylar Türkiye’yi uluslararası alanda terörü destekleyen bir ülke konumuna getirecektir. Ana muhalefet partisi olarak uzun zamandır bu konuda hükümeti uyarmamıza rağmen gerekli adımları atmadığını görmekteyiz. Bu nedenle Türkiye için uluslararası alanda terörü destekleyen, Suriye’de akıtılan kanda taraf olan bir ülke imajı oluşmuş bulunmaktadır.

Haberin Devamı

TARİHSEL AYIP OLACAK

Bu TIR’ları, yasal olmayan biçimde Suriye’ye kadar götürebilirsiniz. Ama bu TIR’ların yolculuğu orada bitmez. Bu, hükümeti ve birçok kamu yöneticisini de savaş suçlusu olarak Lahey Adalet Divanı’na taşır. Böylesi bir durumda yargılanan sadece bu kişiler olmayacaktır, yargılanan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olacaktır. Biz bu hükümetin Türkiye’de yaptıkları yolsuzluklardan mutlaka Yüce Divan’da hesap vereceğini, yargılanacağını biliyoruz. Ancak Lahey Adalet Divanı’nda yargılanma, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği açısından onarılamaz bir tarihsel ayıp olacaktır.

DEMEK Kİ SİLAH TAŞIYOR

Bu olaylar ve ölümler karşısında hükümetin açıklamalarında akılda kalan şehitlerimizin mezhebi ile ilgilenmesi olmuştur. Reyhanlı’da yurttaşlarımız ölürken, istihbarat teşkilatı ne iş yapıyordu? Kamyonculuk, taşımacılık mı yapıyordu? ‘Ankara’da bomba yüklü kamyon paniği’ haberlerini okuduk, TSK’nın kamyonundan polise gösterilen belgelere itibar etmediniz, kamyonu emniyete götürdünüz. Şimdi ise TIR’ları aratmıyorsunuz. İnsani yardımı aratmamanın gerekçesi nedir? Aratmadığınıza göre demek ki bu TIR’ların silah taşıdığı iddiası doğrudur.

VAN BAYİSİNİN ÇAYLARI MI?

AKP’nin Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ‘TIR’daki malzemenin ne olduğu hiç kimseyi ilgilendirmez’ diye açıklama yapmıştır. Eğer bu malzemeler Hocaoğlu mini marketin malları, Van çay bayisinin çayları, bir giyim mağazasının kravatları ise elbette kimseyi ilgilendirmez, sadece Hüseyin Çelik’i ilgilendirir! Ama bizim vergilerimizle El Kaide’ye, Nusra’ya, Özgür Suriye Ordusu’na silah gönderiyorsanız, Başbakan’ın ifadesi, itirafıyla lojistik destek veriyorsanız, ülkemizin başını belaya sokuyorsanız bizi, hepimizi o TIR’lar ve TIR’lardaki malzemeler ilgilendirir. Şimdi Türkiye’yi terörü destekleyen ülkeler listesine sokma noktasına geldiniz, bunun sorumlusu siz olacaksınız ama bunun faturasını Türkiye Cumhuriyeti ödeyecek. Siz Suriye’yi değil, Türkiye’yi değiştirdiniz. Türkiye’yi terörü destekleyen bir ülke iddiasıyla karşı karşıya bıraktınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!