Yargıtay ‘İmam’ı sordu

Güncelleme Tarihi:

Yargıtay ‘İmam’ı sordu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2014 01:14

YARGITAY 1. Başkanlık Kurulu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in, “Yargıtay’ın imamını biliyoruz” sözlerinin ardından harekete geçti. Kurul, 6 Ocak’ta Şahin’e bir yazı göndererek bilgi istedi.

Haberin Devamı

Şahin, “Önemli bir holdingin başında bulunan bir kişi hakkında bir ceza davası var ve mahkûm olmuş. Yargıtay’da ‘Cemaatin imamı’ diye nitelendirilen kişi, ismi bende saklı, bu dosya ile ilgili ne karar verilmesi gerektiği hususunu dosyanın kısa bir özeti ile birlikte Pensilvanya’ya göndermiş. Hoca efendi, ‘Adalet neyi gerektiriyorsa ona göre karar verin’ demiş” açıklaması yapmıştı. YARSAV, Şahin’in açıklamasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Başsavcılık, suç duyurusu değerlendirdi ve görevsizlik kararıyla Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu’na gönderdi. Kurul da Şahin’den yazı ile bilgi istedi.

BİLDİKLERİMİ AKTARACAĞIM
Karabük’te bulunan Şahin, “Bu konuda bildiklerimi ben de bir yazıyla Yargıtay Başkanlığımıza önümüzdeki hafta takdim edeceğim. Yargıtay Başkanlığımız gizli damgalı bir yazıyla bana gönderdi. Ben de yine aynı şekilde gizli damgalı bir yazıyla düşüncelerimi ve bildiklerimi aktaracağım” dedi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Şahin’den gelecek yanıt üzerine konuyla ilgili araştırma da boyut kazanacak. İddialara konu kişinin Yargıtay üyesi olması halinde olayı araştırmak üzere en kıdemli ceza dairesi üyesi atanacak. Kıdemli üye, araştırma yaparak ön raporunu hazırlayacak. Olayın ciddi bulunması halinde konuyla ilgili soruşturma açılması için yine Yargıtay üyeleri arasından bir muhakkik (soruşturmacı) belirlenecek. Muhakkik üye, şikâyet konusuyla ilgili tüm delilleri toplayacak, isterse şikâyetçiyi, tanığı dinleyecek ve olayın sübuta erip ermediğini araştıracak. Muhakkik üyenin raporuna göre, olayın gerçekleştiğine karar verilmesi durumunda Yargıtay 1’inci Başkanlık Kurulu toplanacak. Şikâyete konu olayın kişisel suç içermesi halinde dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nda incelenecek. Görevden kaynaklı bir suç işlendiği kanısına varılırsa şikâyete konu üyeyle ilgili Yüce Divan yargılaması gündeme gelebilecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!