Mağrur anlayışa bir şey anlatma şansı kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Mağrur anlayışa bir şey anlatma şansı kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2013 01:41

Darshane tartışmasıyla başlayıp ‘Büyük Rüşvet Operasyonu’yla devam eden süreç AK Parti’den 6 istifa getirdi.

Haberin Devamı

Kütahya Milletvekili İdris Bal, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ve eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in ardından dün de eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Milletvekili Erdal Kalkan ile Ankara Milletvekili Haluk Özdalga partilerinden istifa etti. Kararlarını düzenledikleri basın toplantılarıyla duyuran Günay ve Özdalga, şunları söyledi:

YOLLARI AYIRDIK

Ertuğrul Günay: Bir anlayış gelişti iktidar partisinde, 2 kanat gelişti. Bir tabandaki masum geniş mazlum, mağdur edilmiş geniş bir kitle. Bir de partinin mağrur ve mütehakkim bir anlayış. O anlayışa bir şey anlatmanın şansı kalmadı. Onlar kibirin doğrultusunda bir başka yere doğru yelken açıp gidiyorlar. Kendilerine başarılar dilerim. Yolları ayırmak noktasına geldik.
(Erdoğan Bayraktar’ın sözleri üzerine) ‘Rant aç gözlülüğünü durduralım. Değil Taksim’e kışla adı altında herhangi bir yapı, Sultanahmet Meydanı’na AVM yapabilecek bir aç gözlülük var’ diye ısrar ettim. Benim bu yaklaşımlarım dinlenmek yerine bakan değişikliği tercih edildi. Bu söylediklerimin üzerine gidilseydi belki bugüne gelmezdik.

DEVLET KRİZİ

Haberin Devamı

Haluk Özdalga: Yargıda kriz yok, yargıda müdahale var. Bu müdahale kalkarsa kriz de kalmaz. Bu gidişin demokratik rejim içinde sürdürülebilmesi mümkün değildir. Devlet ve rejim krizi olarak görüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!