Arınç'ın hafızalara kazınan cümleleri

Güncelleme Tarihi:

Arınçın hafızalara kazınan cümleleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2013 17:02

Siyasi gaflarıyla dikkat çeken isimlerin başında sayılan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bugün memleketi Manisa'da kabineden ve partiden ayrılan arkadaşları için söylediği sözler de 'unutulmazlar' arasına girecek görünüyor.

Haberin Devamı

Manisa'da MÜSİAD Şubesinin açılışında konuşan Arınç, kabineden istifa eden ve Ak Parti milletvekilliğinden istifa eden arkadaşları için, "İstifa eden yani aramızdan ayrılan hiçbir arkadaşımız için kötü diyemem. Onlar bizim değerli arkadaşlarımızdır. Nihayet aynı kaderi paylaştığımız insanlara güle güle, oh ne iyi oldu, bilmem nereye kadar yolunuz var, diyemem; demem. Böyle bir düşüncem de yok" dedi.

Duygusallığı ve ani çıkışlarıyla bilinen Arınç, kimi zaman kendisine soru soran gazetecilere 'sert' yanıtlar verdi; kimi zaman ağladı; kimi zaman da yurtiçi ve yurtdışı ziyaretlerinde yaptığı açıklamalarla 'unutulmaz' gaflara imza attı.

İşte Arınç'ın, hafızalara kazınan sözlerinden birkaçı....

"BASMADIM, UĞRADIM"

3 Şubat 2010: Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkında verilen gensoru tartışmaları sırasında TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın odasını bastığını söyledi. Arınç, "Oda öyle basılmaz. Ona ’oda basmak’ denmez. Kapı açıktı, girdim" dedi.

"TUU SİZE"

Haberin Devamı

21 Şubat 2010- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal'ın Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in Erzincan Adliyesi'ndeki makam odasında yaptığı aramanın medyada 'Adliyeye Baskın' şeklinde yer almasına "Adliye basıldı diyorlar. Böyle baskın mı olur? Tuuu size" sözleriyle değerlendirdi.

"ÇOK GARİP YARATIK"

21 Aralık 2009: Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir’de partililere konuşurken, kapatılan DTP Milletvekili Emine Ayna´yı kastederek, "Çok garip bir yaratık. Allah akıl fikir versin" dedi.

"BAYRAMDAN SONRA NE DANIŞTAY KALACAK..."

30 Kasım 2009: Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran YÖK kararının yürütmesini durduran Danıştay 8. Daire kararı için, "Bayramdan sonra ne Danıştay kalacak, ne Bülent Arınç" dedi.

DANIŞTAY SALDIRISI TÜRBANA İNFİAL DUYARAK....

17 Mayıs 2006: TBMM Başkanı Arınç, Danıştay’daki silahlı saldırının ardından Danıştay'a yaptığı ziyarette; "Şu anda hastanede bulunan Sayın Bayan Ayfer Hanım’ın da bu karara çekince koyduğunu hepimiz biliyoruz. Yani bu saldırgan o karardan (türban kararı) infial duyarak bu karara imza atan kişilere karşı bir eylem düşünmüşse, bu karara muhalif kalan bir insana silahını boşaltmaması gerekirdi" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

"LENİN'İ ÖLÜ GÖRMEK ÇOK GÜZEL"

11 Temmuz 2006: TBMM Başkanı Arınç, Moskova Sovyet Devrimi'nin ’Lideri Lenin için; "Lenin’i ölü görmek çok güzel" dedi.

"BÜLENT ERSOY, DEME DE..."

20 Haziran 2005: TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa Dericiler Sitesi Başkanı Hüseyin Akdede’nin "Sayın Başkanım size ağabey olarak hitap etmek isterim" diye izin istemesi üzerine, "Bülent Ersoy deme de, ne dersen de" karşılığını verdi.

ŞEYİNİ ŞEY ETTİĞİMİN ŞEYİ...

14 Nisan 2004: TBMM Başkanı Arınç, 23 Nisan resepsiyonu davetiyelerine eşinin adını neden yazdırmadığını soran bir gazeteciye, "Bunun karşılığı, şeyini şey ettiğimin şeyidir. Bunu bana tekrar niye soruyorsunuz" sözleriyle tepki göstermişti.

Haberin Devamı

3 Haziran 2003: Japonya'da Tokyo Camii’ni ziyaretinde; "Umarım Japonlar da İslamiyet'i tanıdıkça, bu camiye gelip ibadet edenleri gördükçe, hak dinini intisap edeceklerdir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!