Erdoğan Bayraktar istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan Bayraktar istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 13:17

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. Bayraktar NTV’de yaptığı açıklamada ‘Soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın talimatıyla yapıldı. Başbakan’ın istifa etmesi gerekir’ dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan Bayraktar, milletvekilliği ve bakanlıktan istifa ettiğini açıkladı.

ERDOĞAN BAYRAKTAR DA İSTİFA ETTİ

Bayraktar şunları söyledi:
''Ben müsaadenizle basın açıklaması şeklinde çok kısa ifadelerde bulunmak istiyorum.

17 Aralık tarihinde yapılan operasyon dosyasında şahsımı rencide edecek veya izah edemeyeceğim hiçbir husus yok. Ancak Sayın Başbakan'ın istediği Bakanla çalışmak veya istediği bakanı görevden almak en tabi hakkıdır ve yetkisidir.

Fakat 'rüşvet ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle istifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyonu yayınlayınız' şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum.

Etmiyorum çünkü, soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın talimatıyla yapıldı.

Erdoğan Bayraktar istifa etti

BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Haberin Devamı

Bu minval üzere bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğimi açıklıyorum. Bu milleti ve vatanı rahatlatmak için sayın Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyor, yüce milletime saygılar sunuyorum.''

OĞLU SERBEST BIRAKILMIŞTI

Bayraktar'ın oğlu da Büyük Rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınmış, ifadesi alındıktan sonra da serbest bırakılmıştı.

Abdullah Oğuz Bayraktar, serbest bırakıldıktan sonra yaptığı ilk açıklamada hakkındaki suçlamaları reddetti.

BAYRAKTAR: OĞLUM MASUM

Bakan Bayraktar da oğlunun masum olduğuna inandığını söylemişti.


BAKMADAN GEÇME!