İyimaya: Dikkat et! Lokma seni yemesin Sen lokmayı ye

Güncelleme Tarihi:

İyimaya: Dikkat et Lokma seni yemesin Sen lokmayı ye
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2013 10:35

Ak Parti Amasya Milletvekili ve Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, dün Twitter hesabından “Sisteme veya bir yapıya zarar verdiğimi kesin olarak anladığım an, bana düşen, o makama veda etmektir. Asıl olan önleyici özeni ihmal etmemektir” diye yazdı. Rüşvet Operasyonu ile ilgili önce Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ardından da Başbakan’ın Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların tam da ardından gelen bu tweet, “İyimaya, bakanların istifaya etmesi gerektiğini mi söylüyor, bakanları istifaya mı çağırıyor” yorumlarına neden oldu.

Haberin Devamı

YANLIŞA TUTSAK DÜŞMEK

İyimaya’nın dikkat çekici bir başka tweeti ise Hadis-i Şerif’ti. “Danışan zarar görmez. (Hadis-i Şerif). Danışma halkası daraltıldığı, çeşitlendirilemediği ölçüde doğru sandığımız yanlışlara tutsak düşeriz.”

LOKMA SENİ YEMESİN…

İyimaya’nın bu sabah attığı ilk tweet Hacı Bektaş-I Veli’nin bir sözü oldu:
“Dikkat et! Lokma seni yemesin, sen lokmayı ye.(Hacı Bektaş-ı Veli)."SABAH OLA,HAYROLA".Makalat'tan SELAMOLA.GÜNAYDIN.”

BU TWEETLERİ NEDEN ATTI?

Ahmet İyimaya, Hürriyet'in “bu tweetler, Bakanların istifa etmesi gerektiğini düşündüğünüzü mü gösteriyor" sorusuna karşılık ise, şu yanıtı verdi; “Hayır bunlar güncel değerlendirmeler değil, edebi, felsefi yorumlardır. Sistem felsefesinde böyledir. Bir şeyin vukuunu önlemek için sistem refleksidir bu.”

Haberin Devamı

İyimaya, sabah saatlerinde attığı “Dikkat et, lokma seni yemesin, sen lokmayı ye” tweetinin hatırlatılması üzerine ise, “Beni izleyenler bilirler, edebi, felsefi sözler atarım. Filozofik sistem anlamında attım onu da. Hacı Bektaş-ı Veli 1000 yıl önce vermiş bu tepkiyi. Ben sabahları böyle tweetler atarım” dedi.

İYİMAYA’NIN DÜN PEŞ PEŞE ATTIĞI TWEETLER ŞÖYLEYDİ:

- “Recep Tayyip Erdoğan ve AK PARTİ,Türkiye için bir sigortadır.Kuruluş felsefimizden ve Ahlaktan ayrılmamak, var olmamızın aslî şartıdır.”
- “Türk milleti,asırlar boyu zor kavuşabildiği sigortasının kıymetini bilir.Siyaset mühendisliği,milli iradeyi aşamaz.Çürütücü mazi unutulamaz.”
-“@bulent_arinc :"İsimler kim olursa olsun nazarımızda farkı yoktur.Yargının vereceği karara saygılı olacağız ve her türlü desteği vereceğiz"

DANIŞMA HALKASI DARALTILIRSA YANLIŞA TUTSAK DÜŞERİZ..

- "DANIŞAN ZARAR GÖRMEZ"(Hadis-i Şerif). Danışma halkası daraltıldığı, çeşitlendirilemediği ölçüde doğru sandığımız yanlışlara tutsak düşeriz.”

BANA DÜŞEN MAKAMA VEDA ETMEKTİR

- Sisteme veya bir yapıya zarar verdiğimi kesin olarak anladığım an,bana düşen, o makama veda etmektir.Aslolan önleyici özeni ihmal etmemektir.

HESAP VE FERASET ZAMANINDAYIZ…

- “Gelişen ve büyüyen Türkiye’nin kimi küresel güçlerin kuşatması altında olduğu,iktidarın hedef seçildiği açıktır.Hesap ve feraset zamanındayız”
- “Başbakan Erdoğan: Bunların Türkiye'de uzantıları var, uluslararası boyutu var, tespitimiz, tahminiz var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!