İstifa etmezlerse gensoru

Güncelleme Tarihi:

İstifa etmezlerse gensoru
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2013 01:35

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç-daroğlu, dün partisinin MYK toplantısında 3 bakanın oğlunun da gözaltına alındığı operasyonla ilgili “Hükümet, ‘İktidar-Cemaat kavgası’ olarak sunuyor. Operasyonu destekleyenleri de Cemaat’ten yana göstermeye çalışıyor. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Yolsuzluk, yoksuzluktur. Yolsuzluğu kimin ortaya çıkarttığının da bir önemi yoktur. Yolsuzluk var mı, var. Öyleyse yapan bedelini ödemeli” dedi.

Haberin Devamı

Operasyonun yaklaşık 100 milyar Euro’luk maddi içeriğinin olduğu bilgisinin paylaşıldığı MYK’da Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Olay ne İktidar-Cemaat kavgası ne de AKP-CHP mücadelesi. Ortada Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk iddialarından biri var. Biz de CHP olarak bu yolsuzluğa karşı tutumumuzu eksiksiz göstereceğiz. ‘Cemaat’ten yana CHP’ gibi yanlış bir algının oluşmasına da izin vermeyeceğiz. Çabalarımızla yolsuzluk konusunun kamuoyunca iyi anlaşılması için çaba harcayacağız. Başbakan, bakanları görevden almaz ya da kendileri istifa etmezlerse haklarında gensoru vereceğiz. Cuma günü yapılacak bütçe oylaması da hükümetler için güven oylamasıdır. Bakalım ortaya çıkan bu ağır tablo karşısında nasıl bir oylama olacak. Güvenoyu alırlar, ancak katılım hangi seviyede kalacak, görmek lazım.”

BABADAN OĞULA YOLSUZLUK

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından da, “Bir zamanlar saltanat vardı, babadan oğula geçen. Günümüz Türkiyesi’nde ise yolsuzluklar babadan oğula geçer oldu” mesajını paylaştı. Operasyonla ilgili Kılıçdaroğlu önceki gün de “Deniz Feneri savcılarının başına gelen inşallah bu savcıların başına gelmez. Olayı yakından takip
ediyoruz” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!