Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2013 10:47

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçim Güvenilirliği, CHP Bilişim Projeleri" konulu toplantıda önemli açıklamalar yaptı. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

En son Ruhat Mengi’nin işine son verdiler. Kamuda ihale alanların yanında olmayacağız biz. Biz öğür ve bağımsız Türkiye’nin yanında olacağız. Baskıcı rejime karşı mücadeleyi yapacak olan biziz. Bu mücadelede en önde olmak zorundayız. Biz CHP olarak bilgiyi içselleştireceğiz sonra da paylaşacağız.

CHP YENİLENDİ

CHP, yenilendi. Son 3 yıldır en büyük değişimi yaşayan parti CHP’dir. Tüzüğümüzü yeniledik. Hiçbir partide olmayan bölümler CHP’de vardır. Doğa Hakları konusunda tek genel başkan yardımcılığı CHP’de var mesela. Yüzde 33 cinsiyet kotası sadece CHP’de var. Gençler ve kadınlar daha fazla siyasete girmeli. Onun mücadelesini yapıyoruz.

SEN KİMSİN Kİ GÜVENCE VERİYORSUN

Türkiye’yi bir diktatörün yönetimine teslim edemeyiz. Etmemek zorundayız. Bu bizim temel görevimizdir. Astığım astık kestiğim kestiğe izin vermeyeceğiz. ‘Sizin güvenceniz benim’ diyor. Sen kimsin de güvence veriyorsun. Güvence hukuktur

Haberin Devamı

81 İLE PROJELERİMİZLE GİDİYORUZ

Bizi bir dönem eleştiriyordu, ‘’Siz Sivas’ın ötesine geçemiyorsunuz’’ diye. 81 ile projelerimizle gidiyoruz. Biz bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmek istiyoruz.

4. DEVRİME HAZIRLANIYORUZ

Hiçbir CHP’li unutmadı. Türkiye’de cumhuriyet döneminde yaşanan 3 büyük devrimin altında CHP vardır. Cumhuriyeti kurmuştur, çok partili yaşamı getirmiştir, sosyal demokrasiyi CHP getirmiştir. Şimdi hep beraber 4. Büyük devrime hazırlanmak zorundayız. Özgürlük ve demokrasi devrimi. Bu bizim boynumuzun borcudur.

YENİ BİR MODEL HAYATA GEÇİRDİK


Sandık çevresi sorumlusu diye yeni bir örgütlenme modelini hayata geçirdik. Sivas’ta 910 numaralı sandık diyelim. Intranete girildiğinde önce sandık çevresinin haritasını, caddesini, sokağını görüyorsunuz Sonra o sandık çevresinde oturan hanelerin tümünü görüyorsunuz. Sonra o seçim çevresinde bir önceki seçimde kullanılan oyların dağılımını görüyorsunuz. Sonra o çevredeki CHP üyesi var mı yok onu görüyorsunuz. Sonra o çevrede CHP gönüllüsü var mı yok mu onu görüyorsunuz. En az 2 üye bekliyoruz her sandık çevresinden. Sandık çevresi sorumluları sadece seçimde öneminde değil yılın 365 gününde çalışacak arkadaşlardır. CHP adına hanelere gideceksiniz. Sorumlularla ilgili özel kartlar hazırlanıyor. Bu örgütlenme modeli de hiçbir siyasi partide yok

Haberin Devamı

ESKİDEN BİR ŞEY YAPAMIYORDUK

Eskiden bir vatandaş geliyordu. ‘Çalışmak istiyorum’ diyordu. Biz de bir şey yapamıyorduk. Adını, soyadını, telefonunu alıyorduk. Seçim zamanı geldiğinde de arıyorduk. Şimdi öyle değil.

ASLA KIZMAYACAĞIZ

Kapıyı yüzümüze kapatan da olacak. Asla kızmayacağız. Çünkü biz daha güçlü bir Türkiye için çalışıyoruz. İşimiz kolay değil. Bir diktatörün yönettiği bir ülkede özgürlük istemenin ne kadar zor olduğunu siz de ben de biliyoruz.

BALBAY AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesinin, CHP milletvekili Mustafa Balbay hakkındaki kararına ilişkin "Bir gün bile gecikmesi hukuk ihlalidir. Anayasa Mahkemesinin kararı açıktır. Bu konuda pek çok kişi düşüncelerini ifade etti. Bir gün bile gecikmişse hukukun ihlalidir"

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlenen "Bilişim Sorumluları Toplantısı"ndan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Milletvekili Mustafa Balbay'la ilgili Anayasa Mahkemesi kararının ardından, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinden henüz bir karar çıkmadığının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Bir gün bile gecikmesi hukuk ihlalidir. Anayasa Mahkemesinin kararı açıktır. Bu konuda pek çok kişi düşüncelerini ifade etti. Bir gün bile gecikmişse hukukun ihlalidir" diye konuştu.,

Haberin Devamı

'KÜRDİSTAN' İFADESİ

Anayasa Uzlaşma Komisyonu konusunda Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e gönderecekleri mektubu ulaştırıp ulaştırmadıkları sorusuna Kılıçdaroğlu, "Bugün büyük olasılıkla göndereceğim. Anayasa Uzlaşma Komisyonunun görevine devam etmesini istiyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Bütçe taslağında Kürdistan ifadesinin olması nedeniyle MHP taslağı geri gönderdi. CHP'nin bu konuda tavrı ne olacak" sorusu üzerine ise "Taslağı henüz görmedim. Arkadaşlarımız inceliyorlar. Gereken neyse yapılacak" ifadesini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!