Delikanlı Kütahya’nın vekiliyim bu partiden istifa ediyorum

Güncelleme Tarihi:

Delikanlı Kütahya’nın vekiliyim bu partiden istifa ediyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2013 01:54

AK Parti’de ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilen Milletvekili İdris Bal, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bal, “Beni istemeyen teşkilatı ben de istemiyorum, teşkilattan istifa ediyorum” dedi. Dün Ankara’dan memleketi Kütahya’ya gelen İdris Bal’ı kent girişinde dershaneciler yaklaşık 1000 araçlık konvoyla karşıladı. Daha sonra konvoyla birlikte kent merkezine gelen İdris Bal, Zafer Meydanı’nda 3 bini aşkın kişiye hitap etti. Bal şunları söyledi:

BOYNUNDA AKREP VAR

“Doktorasını, master eğitimini İngiltere’de yapmış, Harvard Üniversitesi’nde çalışmış, demokrasinin, yönetimin ne olduğunu çok iyi bilen bir insanım. Milletvekilinin ve partinin neler yapması gerektiğini çok iyi biliyorum. Delikanlı Kütahyalılara yakışır bir şekilde, delikanlı gibi vekil olmaya çalıştım, doğruları söyledim. Birileri, vekil olduğumuz için kapıdan girerken paltomuzu vestiyere asar gibi aklımızı, vicdanımızı, fikrimizi de kapıda bırakacağımızı, irademizi ipotek altına koyacağımızı zannetmiş. İdris Bal, delikanlı Kütahyalı’nın delikanlı vekilidir. Hiç kimseye boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceğiz. ‘Dikkat edin çözüm sürecine’ dedik. Kötü mü yaptık? ‘Mısır’ı kaybetmeyin’ dedik, Kötü mü yaptık? 3 gün önce elçimiz kovuldu. Dershanede, ‘Dikkat edin, bu bir millet meselesi, bir neslin geleceği, ülkenin geleceği’ dedik. Şimdiye kadar beni Meclis’e gönderen vatandaşlarımızı utandıracak bir şey yapmadık. Baktılar ki bu adam küfretmiyor, yalan söylemiyor. ‘Ne yapalım?’ dediler. Dershane konusunda tahammülleri bitti. Beni tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na sevk ettiler. ‘Arkadaş senin boynunda akrep var’ diyen mi dosttur, yoksa onu bildiği halde saklayan mı dosttur? Millet, devlet ve hükümet için hayırlı şeyler düşünüp söyledik. İl il gezerek başkanlık sistemini anlattık. Herkesin demokrasi testinden geçtiğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

KAPIMIN FOTOĞRAFINI ÇEKTİLER

Uluslararası programlarımı engellediler, Twitter’da taciz ettiler, gelip kapımızın fotoğrafını çektiler. Sonunda işi iftira atmaya kadar getirdiler, ‘köstebek’ dediler. Oysa olmadığım bir ortamda nasıl köstebek olabilir, içeridekini dışarıya nasıl sızdırabilirim? Sonunda haberi yapan arkadaş çıktı, ‘Yemin ediyorum İdris Bal sızdırmadı’ dedi. Bunu bana layık gören partide yer almam. Bundan sonra da her türlü iftiralar gelebileceğini tahmin edebiliyorum. Bu partiden istifa ediyorum.”

Haberin Devamı

Başına buyruktu

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, kesin ihraç istemiyle disipline verilen Kütahya Milletvekili İdris Bal’ın partiden istifa kararıyla ilgili şunları söyledi: “Kendisi böyle bir karar almışsa saygı duyarım. Kendi tercihidir. Zaten kesin ihraç talebiyle disipline verilmişti. Ama şunun bilinmesi lazım, İdris Bal’ın kesin ihracının istenmesinin dershanelerin kapatılması olayıyla bir alakası yoktur. Çok önceden beri parti disiplinine riayet etmemek gibi ısrarlı bir tavrı vardı. Bütün konuşmalara, uyarılara rağmen başına buyruk takılan bir tavrı vardı. Onun için bu olayı bu son tartışmalara bağlamak isteyenler var, bu doğru değil.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!