İmzası olan 3 komutan cezaevinde

Güncelleme Tarihi:

İmzası olan 3 komutan cezaevinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2013 01:51

25 Ağustos 2004 tarihli MGK toplantısında imzası bulunan dönem komutanlarının bir kısmı aynı zamanda Ergenekon ve Balyoz davalarının en tartışılan isimleri. Bazıları hâlâ cezaevinde bulunan o isimlerle ilgili ayrıntılar şöyle:

Haberin Devamı

- Hilmi Özkök (Dönemin Genelkurmay Başkanı): 2002-2006 döneminde Genelkurmay Başkanlığı görevini sürdürdü. Hükümete en yakın Genelkurmay Başkanı olduğu iddiasıyla kimi çevrelerce eleştirildi. Başbakan Erdoğan da Özkök’le uyumlu çalıştıklarından sık sık bahsetti.
- Aytaç Yalman (Kara Kuvvetleri Komutanı): Emekli Orgeneral Yalman, 2002 tarihli kararla Kara Kuvvetleri Komutanı oldu. Kendi dönemindeki üst rütbeli generallerin neredeyse tamamı hakkında davalar açılırken, Yalman tüm darbe iddialarının dışında kaldı.
- İbrahim Fırtına (Hava Kuvvetleri Komutanı): Hükümete yönelik Balyoz Darbe Planı soruşturması çerçevesinde 22 Şubat 2010 tarihinde gözaltına alındı ve tutuklandı. 20 yıl hapis cezası Yargıtay’ca onandı. Halen cezaevinde.
- Özden Örnek (Deniz Kuvvetleri Komutanı): 2003 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na atandı. 2005 yılına kadar bu görevini sürdürdü. Balyoz davası kapsamında aldığı 20 yıl hapis cezası Yargıtay’ca onandı. Halen cezaevinde.
- Şener Eruygur (Jandarma Genel Komutanı): 27 Ağustos 2002-26 Ağustos 2004 tarihleri arasında bu görevi yürüttü. 1 Temmuz 2008’de Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Ergenekon’un üst düzey yöneticisi olmakla suçlanarak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!