Muğla'da işçilere polis müdahalesi

Güncelleme Tarihi:

Muğlada işçilere polis müdahalesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2013 20:55

Muğla Kemerköy, Yeniköy ve Yatağan termik santrallerinin özelleştirilmesini protesto eden bir grup işçi, AK Parti İl Başkanlığına yürüyerek eylem yaptı.

Haberin Devamı

Otobüslerle şehre gelerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup üyeleri, özelleştirme uygulamasını protesto eden dövizlerle, sloganlar atarak AK Parti İl Başkanlığına doğru yürüyüşe geçti. Gruptakiler il başkanlığına yaklaşık 100 metre kala Çevik Kuvvet ekibi tarafından durduruldu. Barikata rağmen yürüyüşüne devam eden işçilere, TOMA ve biber gazıyla müdahale edildi. Barikatı aşan işçiler daha sonra AK Parti İl Başkanlığı önünde toplandı. Zaman zaman polis ile işçiler arasında yaşanan arbede, grubun parti binası önünde açıklama yapmasına izin verilmesiyle sona erdi. Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, burada yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 yıldır santrallerin özelleştirilmemesi için eylemde olduklarını söyledi.

Yatağan'da Termik Santral önünde 71 gündür eylemlerine devam ettiklerini belirten Çelik, "Siyasi iktidarın bizi görmesi ve duyması için bugüne kadar her türlü demokratik ve meşru eylemimizi gerçekleştirdik. 50 bin imza topladık, tabutlara yattık, dağlara çıktık, Ankara'ya yürüdük. Halkımızdan ve yerel siyasilerden destek istedik. Haklı olduğumuz ve mücadeleye devam etmemiz konusunda Yatağan'da, Milas'ta, Muğla'da, tüm ülke sathında çığ gibi büyüyen bir destek aldık" dedi. Erçelik, maden ve enerji işçileri olarak sadece kendileri ve çocuklarının geleceği için değil, ulusal çıkarların korunması için de kavga verdiklerini savunarak özelleştirmeye karşı sonuna kadar mücadele edeceklerine söyledi. Özelleştirmenin vatana ihanet olduğunu iddia eden Erçelik, şunları kaydetti:

"Özelleştirme emeğe, demokrasiye ve ülkenin bağımsızlığına saldırıdır. Pahalılıktır, karanlıktır, hava kirliliği ve bölge ekonomisinin çökmesi demektir. Devlete sürekli kar getiren santral ve kömür ocaklarımızın özelleştirme kararı ülke menfaatlerine aykırıdır. Bu özelleştirmelerle ülkemiz değil, yerli-yabancı tekeller kazanacaktır. Bu kurumlarımız satılırsa işçi kaybeder, esnaf kaybeder, köylü kaybeder, Yatağan kaybeder, Milas kaybeder, Muğla kaybeder, Türkiye kaybeder." Basın açıklamasının ardından işçiler bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!