Ankara'yı alarma geçiren şahısla ilgili ilginç detaylar

Güncelleme Tarihi:

Ankarayı alarma geçiren şahısla ilgili ilginç detaylar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2013 13:03

Başbakanlık Binası önünde etkisiz hale getirilerek gözaltına alınan şahıs hakkında detaylar ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Şahsın Kahramanmaraş doğumlu 52 yaşındaki Tuğrul B. olduğu ve uzun yıllardır Ankara'da yaşadığı öğrenildi.

‘KREDİ KARTI OLMASA AY SONUNU GETİREMEYİZ’ DEMİŞ

Başbakanlık binası önünde hareketli anların yaşanmasına neden olan hamur sanatçısı Tuğrul B.’nin kredi kartı borcu nedeniyle bu eylemi yaptığı iddia edilmişti. Tuğrul B. bir televizyon kanalında daha önce katıldığı bir programda geçim zorluğu çektiğini ve kredi kartları olmasa ay sonunu getiremeyeceklerini söylemediği ortaya çıktı. Tuğrul B. aynı programda Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan destek beklediklerini ifade etmişti.

KREDİ KARTI OLMASA…

KENDİSİNİ İHBAR ETMİŞ

Hamurdan biblolar* yaparak geçimini sağladığı ortaya çıkan Tuğrul B.'nin sabah saatlerine ''Başbakanlık'ta bombalı eylem yapacağım'' diyerek kendisini ihbar ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine polis Ankara'daki bütün birimleri ve Başbakanlık yetkililerini uyardı. Başbakanlık önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Şüphelinin Vekaletler Caddesi'ne giriş yaptığı sırada da korumalar alarma geçti ve saldırgan gözaltına alındı.

Şahsın kredi kartı borcu yüzünden bunalıma girdiği ve Başbakan'la görüşmek için üzerine kablolar yerleştirdiği hamura bomba süsü verdiği iddia edildi.

TV PROGRAMLARINA ÇIKTI

Bu arada hamur sanatıyla uğraştığı öğrenilen Tuğrul B.'nin TRT başta olmak üzere pek çok kanalda programlara çıktığı öğrenildi.

Bu TV programlarının birinde Tuğrul B. Hamur sanatıyla ile ilgili şunları söylüyor:
“Babamın tuğla atölyesi vardı, çamurların içinde büyüdüm diyebilirim . Benim esas mesleğim kaynakçılık ama 1994 yılında geçirdiğim bir tren kazası nedeniyle bir ayağımı kullanamaz hale geldim. Kaynakçılık yağamayınca boş oturmamak için hamur işine başladım.”

*Biblo: Çeşitli maddelerden yapılan heykel, vazo vb. zarif, küçük süs eşyası

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!