AİHM’ye gideriz

Güncelleme Tarihi:

AİHM’ye gideriz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2013 01:28

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda toplanan yönetici, öğretmen ve veliler dershanelerin kaldırılmasına tepki gösterdi. Basın açıklamasında “Gerekirse hakkımızı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde arayacağız” denildi.

Haberin Devamı

DERSHANE yönetici, öğretmen ve velileri dün saat 11.00’de Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda toplanarak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Dershane ve Etüt Merkezlerinin Kaldırılmasına Yönelik Kanun Taslağı’nı protesto etti. Basın açıklamasını okuyan Final Dergisi Dershaneleri Kurucusu Zeki Çobanoğlu sınavların yapıldığı her ülkede sınava hazırlık kursları olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bugün 2 milyon 107 bin öğrenci özel dershaneye, 720 bin öğrenci etüt merkezi ve okuma salonlarına devam ediyor. Eğitimde ve öğretimde özelleştirme, dershaneleri kapatarak sağlanamaz. Dershaneleri kapatma kararı eğitim ve öğretim kurumlarını özelleştirme değil, tam tersine devletleştirme anlamına gelmektedir. Dershane kapatmak ‘Parası olan okusun, Anadolu halkı modern dünyaya entegre olmasın’ demektir. Dershaneleri kapatmanın yolu dershane ihtiyacını ortadan kaldırmakla olur. Dershanelerin kapatılması yasalara ve anayasaya aykırıdır. Gerekirse hakkımızı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde arayacağız.”
Protesto gösterisine katılanlardan bazıları da şöyle konuştu:

Haberin Devamı

YOKSULLARA DARBE

Sabri Doğan - Ekol Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Çocuklar dershanede 1 yılda 1000 saat eğitim alıyorlar. Buna karşılık 2 bin 500 TL ödüyorlar. Böylece ders saati 2.5 liraya geliyor. Fakir çocuklarımız bundan yararlanıyor. Oysa zengin çocukları 100 dolara 200 dolara özel ders alabiliyor. Peki fakir çocuklar ne olacak? Gariban çocuklarına vurulan en büyük darbedir bu. Siz tutup da ayda 1 müfredatla uğraşırsanız, senede 2 defa milli eğitim bakanı değişirse, alakasız kişiler Milli Eğitim Bakanı olursa sorunlar çözülmez.

ÜNİVERSİTE İÇİN ŞART

Ecem Tunalı - Sınav Dergisi Dershanesi öğrencisi Devlet okulları, vakıf okulları ve özel okullar arasındaki eşitliğin bozulmaması için dershanelerin kapatılmaması gerekiyor. Dershaneler de bu eşitliği sağladığı için kapatılmamaları gerekiyor. Devlet okulları bize bu imkanı sağlamıyor. Dolayısıyla dershanelerin sabit bir şekilde öğrencilere hizmet etmesi gerekiyor. Üniversiteyi kazanabilmemiz için dershaneler şart.

Haberin Devamı

BİREBİR EĞİTİM

İhsan Çetin - Bilgi Grubu Dershanesi öğrencisi Dershanede hocalarım beni çok iyi hazırladı. Denemelerde iddialıyım. Puanlarım iyi. Türkiye şartlarında okumayana ekmek yok. Üniversite şart. Okulda eğitim yok. Hoca yüzlerce öğrenciye yetemiyor. Ama dershanede birebir eğitim alabiliyoruz. Hoca, zorla da olsa beynimize sokuyor o bilgiyi.
Önder Akın - Türkçe öğretmeni Dershanelerde başarılı öğrencilere ücretsiz okuma hakkı veriliyor. Kapatma kararıyla bunun önüne geçilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!