Erdoğan’ın Kürdistan demesinden hoşlandım

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ın Kürdistan demesinden hoşlandım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2013 01:28

Başbakan’ın ‘Kürdistan’ demesinden çok hoşlandım, çünkü Irak Anayasası’nda da adı Kürdistan bölgesidir. Kuzey Irak demek doğru değildir. Bu da bir adımdır, Başbakan’ın attığı bir adımdır. Bu bizi daha da yakınlaştıracaktır.

Haberin Devamı

IRAK Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, davetlisi olarak Diyarbakır’a geldiği Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kendisini tanıtırken ilk kez ‘Kürdistan’ ifadesini kullanmasının çok hoşuna gittiğini ve bunun önemli bir adım olduğunu söyledi. Diyarbakır’a hafta sonu, Başbakan Erdoğan’ın davetlisi olarak gelen ve bazı görüşmeler gerçekleştiren Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani, TRT’nin Kürtçe yayın yapan TRT 6 kanalına açıklamalarda bulundu. Barzani, daha önce defalarca havaalanına geldiği Diyarbakır şehir merkezine ilk kez girdiğini ifade ederek, “Her Kürdün gönlünde olduğu gibi, benim gönlümde de Diyarbakır aziz bir kenttir, önemli bir kenttir. Diyarbakır’daki kardeşlerime ilgi ve alakalarından dolayı selam ve saygılarımı sunuyorum. Ben barış için geldim buraya. Buraya gelişimin nedeni barışın arkasında durmak içindi. Kürt halkı olarak barış sürecinin durması ve bozulmasını engellemeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

ESAS OLARAK ÇÖZÜM KONUŞTUK

Başbakan Erdoğan’ın toplu açılış töreninde kendisini tanıtırken, ‘Kürdistan’ ifadesini kullanmasını da değerlendiren Barzani, “Başbakan’ın ‘Kürdistan’ demesinden çok hoşlandım, çünkü Irak Anayasası’nda da adı Kürdistan bölgesidir. Kuzey Irak demek doğru değildir. Bu da bir adımdır, Başbakan’ın attığı bir adımdır. Bu bizi daha da yakınlaştıracaktır” dedi. Barzani, Başbakan ile görüşmelerinde de esas olarak çözüm sürecini konuştuklarını, bunun yanı sıra Türkiye ve Kürdistan bölgesi ve Türkiye-Irak ilişkileri ile Suriye’yi konuştuklarını anlattı. Türkiye ile petrol ve doğal gaz konusunda yaptıkları çalışmaları Irak Anayasası’na göre yaptıklarını da söyleyen Barzani, “Biz Türkiye ile merkezi hükümetin arasının iyi olmasını, iyi ilişkilerin geliştirmelerini istiyoruz. Merkezi hükümet ile aramızda bazı sorunlar var. Ama sorunların çözümü için görüşmelerimiz sürüyor” diye konuştu.

ÇAĞIRSINLAR NEVROZ’A GELİRİZ

Barzani, kendisinin daveti ile 37 yıl aradan sonra Türkiye’ye gelen Kürt sanatçı Şivan Perver için ise “Şivan Perver’i burada 38 yıl aradan sonra görmek güzeldi. 20-30 yıl önce gelseydi idam edilirdi. Şimdi büyük bir ilgi ve sıcaklık ile karşılandı. Bu çok önemliydi. Şivan da barış hizmeti yapıyordu. Kardeşlik için çalışıyorlardı. Bunun için çağırdık” dedi.DTK Genel Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk’ün, kendisi ile ilgili Nevruz sitemini de değerlendiren Barzani “İnşallah bundan sonraki Nevroz’a çağırsalar geliriz. Belediyeyi ziyaret edip parlamenterle görüşeceğim. Sorunlar varsa dinleyeceğiz. Biz onları dinleyip çözüm sürecini onlarla konuşacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!