Öğrencilerden kızlı erkekli yemek eylemi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden kızlı erkekli yemek eylemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2013 15:52

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) öğrencileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’öğrenci evleri’ ile ilgili sözlerine ve yüksek buldukları yemekhane ücretlerine tepki göstermek için yer sofrası kurup kızlı-erkekli yemek yedi.

Haberin Devamı

Balcalı Yerleşkesi’ndeki yemekhane önünde toplanan yaklaşık 50 öğrenci, gazete kağıtlarıyla yer sofrası kurdu. Kendi hazırladıkları yiyecek ve içeceklerle sofrayı donatan öğrenciler, yemekhaneye giden diğer öğrencileri de sofralarına davet etti. Kız ve erkek öğrenciler sofranın etrafına birlikte oturarak, ’Kızlı erkekli yemek yiyoruz’ yazılı döviz açtı.

Sofraya oturan öğrenciler adına açıklama yapan Fizik Bölümü öğrencisi Mete Soner Solmaz, "Başbakan Erdoğan, biz teröristmişiz gibi yaklaşıyor. Birlikte yemek yiyerek ne yaptığımızı gösteriyoruz. Üniversitemizin 3 çeşitten oluşan yemek ücreti 2.5 lira. Bu rakam da yüksek. Ayrıca ikinci öğretim öğrencileri için yemek çıkmıyor. Biz hem Başbakan Erdoğan’a tepki gösteriyor hem de yemekhane ücretinin kaldırılmasını veya düşürülmesini istiyoruz" dedi.

Sofradaki öğrenciler, bir süre sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!