Torunum Ali

Güncelleme Tarihi:

Torunum Ali
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2013 01:38

Başbakan Tayyip Erdoğan, dördüncü torun heyecanını muharrem iftarında paylaştı. Erdoğan, yeni bir torun beklediklerini ve torunun bir adının da Ali olacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın beklediği torun, oğlu Bilal ve eşi Reyyan Erdoğan’ın ikinci çocuğu olacak. Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’tan da iki torunu var. Erdoğan, torunun müjdesini, “En büyük kayınbiraderim Hüseyin’dir, ikinci sıradaki kayınbiraderim Hasan’dır, diğer kayınbiraderim Ali’dir. Şimdi bir torunum geliyor isminin bir tanesi Ali olacak. Niye? Bunların hepsi bizim ortak mirasımızdır, birlik sebebimizdir” sözleriyle açıkladı. Türkiye Uzlaşı ve Toplumsal Kalkıma Vakfı’nın düzenlediği muharrem orucu iftarına katılan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“Kerbela’dan ve Hz. Hüseyin’in şahadetinden kimse tefrika çıkaramaz.

KAHRAMANIMIZ

Hz. Hüseyin hepimizin şehidi hepimizin kahramanıdır. Yeni Kerbelalar yaşamak istemiyoruz. Camilerde bomba patlatıldığını duyduğumuzda kollarımız yana düşüyor ve dertleniyoruz. Bunu yapanlar kendisine ister Sünni ister Şii desin, kabul edilemez.

Hz. Peygamber de Hz. Ali de Hasan ve Hüseyin de bize şunu öğretti, şunu aktardılar: Can kutsal ve azizdir. Kerbela bizim için hepimiz için tarihimizdeki en acı ama en ibretlik derstir. Kerbela bir sebat dersidir. Zulme direniş dersidir. Bize kanla verilmiş birlik dersi, kardeşlik dersidir. Bütün İslam coğrafyasında sen-ben davasını bir yana bırakmak durumundayız. Hacı Bektaşı Veli’ye:
‘Sevgi muhabbet kaynar, yanan ocağımızda, Bülbüller şevke gelir, gül açar bağımızda. Hırslar, kinler yok olur, aşkla meydanımızda, Aslanlarla ceylanlar, dosttur kucağımızda.’

ORTAK DEĞERLER

Cumhuriyetimiz bir inancın, mezhebin üzerine inşa edilmiş değildir. Ortak değerler üzerine inşa edilmiştir. Ortak acımız Kerbela üzerinden bir ayrışma kabul edemeyiz. Aramıza bizden olmayanların girmesine müsaade etmeyeceğiz. Ayrıştırıcı siyasetin diliyle konuşmayacağız.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!