Diyarbakır zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2013 01:38

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, 16 Kasım Cumartesi günü yapacağı 2 günlük Diyarbakır ziyaretinde Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani ile görüşecek.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın kalacağı otelde yapılacak görüşmede, çözüm süreci, Irak merkezi hükümeti ile Türkiye arasında başlayan yumuşama süreci konularının değerlendirilmesi bekleniyor. Resmi temaslar için daha önce İstanbul ve Ankara’da bulunan Barzani, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı olarak ilk kez Diyarbakır’a gelecek. Barzani 90’lı yıllarda Diyarbakır’a 1 günlük ziyarette bulunmuştu. Barzani’nin kendisi ile birlikte ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer’i getireceği iddia edildi.

KÜRDİSTAN’IN BAŞKENTİ Mİ?

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüşecek olmasına tepkisini “Kürdistan’ın yeni başkenti olarak mı orada görüşecekmiş Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı?” diyerek gösterdi. Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “Türkiye’nin milli ve manevi değerleri kutuplaştırıldı. Milli ve manevi değerler, AK Parti politikalarının tehdidi altında. Bu değerler hepimizin olması gerekirken maalesef ayrıştırılmaktadır. Değerler ekseninde toplum çatışması yaratılmak ve soğuk savaş çıkarmak istemektedirler. Keskin sirke Türkiye’ye zarar verdi, şimdi kendi küpüne de zarar veriyor. Diyarbakır’da Barzani ile görüşekmiş. Ne işleri varmış, Diyarbakır’da niye görüşüyormuş? ‘Büyük Ortadoğu Projesi’nin yıldızı yapacağım’ diyerek, Kürdistan’ın yeni başkenti olarak mı orada görüşecekmiş Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı?”

Türkçe Kürtçe ilan

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın 16 ve 17 Kasım tarihlerindeki Diyarbakır programları için AK Parti Diyarbakır il Başkanlığı, kentteki bilboardlara ve yerel gazetelere ilanlar vermeye başladı. Yerel gazetelere Türkçe ve Kürtçe verilen ‘Çözüm sürecinin baş mimarını kucaklıyoruz’ başlıklı ilanlarda, Diyarbakırlılar toplu açılış törenine davet edildi. Kürtçe ilanda Demokratikleşme Paketi ile yasak olmaktan çıkan ‘w’ ve ‘x’ harfleri de kullanıldı. AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, gazetelere Türkçe ve Kürtçenin yanı sıra Zazaca da de ilan vermeye hazırlanıyor. Ferit ASLAN / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!