25 yıllık kacak

Güncelleme Tarihi:

25 yıllık kacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

1974'te ABD’li gazete patronun kızı Patricia Hearst'ü kaçıran teröristlerden Kathleen Ann Soliah, 25 yıl sonra yakalandı.

Minnesota'nın Minneapolis Kenti'nde Sara Jane Olson kimliğiyle yaşadığı, bir doktorla evlendiği anlaşılan ve öğretmenlik yapan 52 yaşındaki kadın, ‘ABD’nin en çok arananları' adlı TV programında başına 20 bin dolar ödül konulunca daha fazla kaçamadı. Peşpeşe yapılan ihbarlar üzerine polis, kadının izini buldu. Sonunda eski terörist, önceki sabah evinden okula ders vermeye giderken yakalandı.

6 milyon dolar fidye

Kathleen Ann Soliah'ın da aralarında bulunduğu terör grubu Sembiyonez Kurtuluş Ordusu, 1974 yılında medya patronu Randolph Hearst'ün 19 yaşındaki kızı Patricia'yı kaçırmıştı. Toplumda eşitlik mücadelesi eden solcu Sembiyonez Kurtuluş Ordusu, kızı salıvermek için aileden yoksullara 2 milyon dolarlık gıda yardımı yapmasını istedi. Sonra bu rakamı 6 milyon dolara çıkardı.

Rehineydi, banka soydu

Ancak bir süre sonra Patricia, Tania adını alarak grup üyesi oldu. Sembiyonez Kurtuluş Ordusu (SLA) ile San Francisco'daki bir bankayı soyarken kızın fotoğrafı çekildi. 1974 yılının Mayıs ayında polis, grubun hücre evine baskın düzenledi, 6 kişi öldü. Patricia çatışmadan bir süre sonra yakalanıp yargılandı. İzini kaybettirmeyi başaran teröristlerden Kathleen Ann Soliah ise gıyabında yargılandı ve suçlu bulundu. 25 yıl sonra yakalanan kadın terörist, hapse atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!