25 yıl sonra ağlatan gerçek

Güncelleme Tarihi:

25 yıl sonra ağlatan gerçek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2001 02:13

ABD'de canciğer iki arkadaş, 25 yıl sonra aslında kardeş olduklarını öğrenince gözyaşlarına boğuldu. Olay, Wilton Kenti'nde meydana geldi. 25 yıl önce tanışan Gary Klahr (49) ile Steven Barbin (52), çok iyi iki arkadaş oldular. Zaman içinde arkadaşlıkları gelişerek nikah törenlerinde birbirlerinin şahitliklerini de yaptılar.

Birbirlerine kardeş gibi yakın olan bu canciğer iki arkadaşın aslında gerçekten kardeş olduklarını, Nancy Sitterly adlı eyalet yetkilisi ortaya çıkardı.

9 kardeş evlatlık

Sitterly, evlatlık verilen kardeşleri tek tek saptadı ve Klahr'ı aradı. Gerçeği öğrenince gözyaşlarına boğulan Klahr'ın tepkisi, ‘‘En güzel hediyeyi hak ettin’’ oldu. Klahr ile Barbin, Katolik 13 üyeli bir ailenin evlatlık verilen 9 çocuğundan ikisiydi. Tüm çocuklar Yahudi ailelere verilmişti. Klahr, o günleri ‘‘Küçükken, Yahudiyim diye herkes yüzüme tükürürdü’’ diye anımsıyor.

Çıktığı kız da kardeşi

Kardeşini bulan Klahr'ın karşılaştığı sürprizler, sadece bununla da sınırlı kalmadı. Spor yaptığı arkadaşı ile 1970'li yıllarda bir süre çıktığı kızın da kardeşi olduğunu öğrenen Klahr iyice şaşkına döndü. Olayın aydınlanması üzerine Klahr, ‘‘Tanrıya şükür, iyi ki onunla evlenmemişim’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!