Yürürken yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Yürürken yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2013 00:52

Hrant Dink cinayetinin Büyük Abi’si Erhan Tuncel, spor yapmak için çıktığı sokakta yürürken eşofmanlı olarak yakalandı. Erhan Tuncel, 17 Eylül'deki duruşmaya gelmemişti. Avukatı, müvekkilinin rahatsız olduğunu belirterek mahkemeye Tuncel'in Kumburgaz Aile Sağlığı Merkezi’nden aldığı raporu sunmuştu. Bir ay önce Kumburgaz'dan sağlık raporu alan Tuncel'in dün yine Kumburgaz'da yakalanması dikkat çekti.

Haberin Devamı

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay’ın kısmen bozma kararının ardından yeniden görülen davada, 17 Eylül’de Tuncel hakkında yakalama kararı çıkardı. Kumburgaz Aile Sağlık Merkezi’nden soğuk algınlığı nedeniyle bir günlük sağlık raporu alan Tuncel, o günkü duruşmaya katılmadı. Avukatı da Tuncel’in raporunu evine yakın sağlık ocağından aldığını söyledi. Polisin her yerde aradığı Erhan Tuncel önceki gün bir gazeteye Kumburgaz’daki evinde röportaj verdi. Tuncel röportajda, “Savunmam bitince teslim olacağım. İrtibatta olduğum isimleri açıklayacağım. Dink cinayetinde jandarmanın rolü büyük” dedi. Bu gelişme üzerine Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Kemerburgaz’da pusu kurdu. 24 saat süren pusu sonucunda polis, rapordan 36 gün sonra Tuncel’i yine ayrı yerde, Kemerburgaz’ın Celaliye mahallesi 18 Mart Caddesi’nde üzerinde eşofmanla spor için sokağa çıktığında yakaladı.

Haberin Devamı

ERHAN TUNCEL BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / Foto Galeri

EVİ BULUNMADI

Polis, savcılığın talimatı olmadığı için Tuncel’in saklandığı evin bulunmadığını, talimatla bulunup arama yapılabileceğini söylediler.
Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Erhan Tuncel, içeri girişte, “Memlekete hizmet etmenin bedeli budur. Adnan Menderes’in idam edildiği gün tutuklanma bir şereftir” diye bağırdı. Tuncel sorgulandıktan sonra, bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilecek. Tuncel’in Twitter’dan Yargıtay kararı sonrası ve duruşma öncesi yayınladığı mesajların bazıları şöyleydi:

DEVLET CÜCEYMİŞ

“Polise yaptığım Dink cinayeti hakkındaki ihbarlardır. Yazdıklarım hepsi dosyada delillidir. Bayramoglu polisler bu işin neresinde Ysafak’a”
“Trabzon Emniyeti tarafından uydurma raporla kesildi. Jandarma ile olan ilişkim bu konuyla alakalı polislerin kendilerini aklamak için uydurmasıdır”
“Öyle bir noktaya geldik ki büyük sandiğımız devler(t) bizim sırtımıza tırmanıp herkese dev görünen tepemizdeki cüceymiş (devletperest ertunc)”
“Bana bu komployu kuran emniyet görevlileri bana bu kararı veren mahkeme yetkililerinden daha fazla bu devlete hizmetim olmuştur. Dink derin yapılanma tarafından öldürüldü. Polis göz yumdu. Yargı olayın üstünü kapattı.”

Haberin Devamı

TUNCEL: HİÇBİR ŞEKİLDE KAÇMADIM

Polis tarafından 38 gündür aranırken dün Kumburgaz’da gözaltına alınan Erhan Tuncel adliyeye sevk edildi. Geceyi Emniyet Müdürlüğünde konduğu nezarette uyuyarak geçirdiği öğrenilen Erhan Tuncel çıkarken, "Ben hiçbir şekilde kaçmadım." dedi.

Kumburgaz’da dün saat 16.30’da gözaltına alınan Erhan Tuncel, Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilmişti. Aranan Şahıslar Büro Amirliğinde işlemleri yapılan Erhan Tuncel geceyi tek başına konduğu bir nezarette geçirdi. Gece boyunca oldukça sakin olduğu belirtilen Erhan Tuncel’in sabaha kadar uyuduğu öğrenildi. Öte yandan Erhan Tuncel’in tutulduğu nezaretin önünde iki ekibin güvenlik gerekçesiyle görevlendirilerek nöbet tuttuğu, Erhan Tuncel’in yakalandığı sırada üzerinden cüzdan, bir çakmak ve bir anahtar çıktığı belirtildi.

Haberin Devamı

Poliste işlemlerinin tamamlanmasının ardından Erhan Tuncel geniş güvenlik önlemleri alınarak adliyeye gönderildi. Oldukça sakin görülen Erhan Tuncel basın mensuplarının sorularına karşılık "Ben hiçbir şekilde kaçmadım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!