Üniversitede taciz isyanı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede taciz isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2013 01:47

Diyarbakır Dicle Üniversitesi kampüsündeki kız yurdunda kalan öğrenciler, üniversite kampüsünde tacize ve tecavüze uğradıklarını öne sürerek, “Dicle uyuma onuruna sahip çık” diye slogan atarak üniversiteden kent merkezine kadar yürüdü.

Haberin Devamı

Öğrenciler adına konuşan Kadriye Öztürk, 3 yıldan beri tacizin devam ettiğini, tecavüze uğrayan kızların canına kıydığını ileri sürerek şöyle konuştu:

‘SİYASET YAPMIYORUZ’

“Üstü örtülmeye, unutturulmaya çalışılan bu olaylara dur demenin zamanı gelmiştir. Tecavüz ve tacize uğrayan arkadaşlarımıza dilekçe vermeleri öneriliyor. Bizler tecavüz ve tacize uğradıktan sonra dilekçe yazmanın mantığı nedir. Bu eylemin hiçbir siyasi amacı yoktur. Taciz ve tecavüzü dile getirdiğimiz için siyaset yapmakla suçlanıyoruz. Taciz ne zamandan beri siyaset sayılmaktadır.” Faruk BALIKÇI / DİYARBAKIR

'TECAVÜZ YOK ABARTIYORLAR'

DİCLE Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr Sabri Eyigün ise, şunları söyledi: “Öğrencilerimiz yarım saatte bir ring servisi ile alınarak en ücra fakülteye kadar götürülüyor. Dersten çıkan kız öğrencilerimiz yarım saat beklese bu olaylar yaşanmayacak. Tecavüz mümkün değil. Kızlara laf atıldığı şeklindedir. Kameralarla izleniliyor. Olay abartılıyor. Ancak, belediye de bu konuda bir adım atsa ve emniyet devriye gezse sorun çözülür.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!