'Esad Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na hakaret edemez'

Güncelleme Tarihi:

Esad Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına hakaret edemez
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2013 12:06

Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, Müjdat Gezen ile birlikte konuk olduğu Halkın Arenası programının arasında yayınlanan Beşar Esad röportajına tepki gösterdi. Özdil, Esad'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sözlerine "Hiçbir Ortadoğu Hacivatı’nın çıkıp Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na hakaret etme hakkı yok" diyerek itiraz etti.

Haberin Devamı

Uğur Dündar'ın sunduğu 'Halkın Arenası' programının konukları sanatçı Müjdat Gezen ve gazeteci Yılmaz Özdil oldu. Gündem konularının tartışıldığı programın bir bölümünde Esad’ın Halk TV’ye verdiği röportajın 20 dakikalık kısmı yayınlandı. Ne olduysa bundan sonra oldu ve Özdil, Esad'ın Erdoğan ile ilgili sözlerine sert şekilde tepki verdi.

"Başka ülkenin lideri bu şekilde konuşamaz" diyen Özdil, sözlerine şöyle devam etti: Şahsi olarak kendi hükümetimle ilgili olarak itirazlarım olabilir. Ama hiçbir Ortadoğu Hacivatı’nın çıkıp Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na hakaret etme hakkı yok. Bu lafların bu Ortadoğu kasabına yedirilmesi lazım. Bu ahlaksız katilden mi öğreneceğiz biz demokrasiyi. Diyor ki "Akrep gibidir terör" Bunların beslediği terör örgütünün, haddi hesabı yok. Bu arkadaşının babasının ve kendisinin beslediği terör örgütünün sayısı belli değildir.

YILMAZ ÖZDİL’DEN CANLI YAYINDA SERT ÇIKIŞ

BAKMADAN GEÇME!