Karşılığını vermekten çekinmeyiz

Güncelleme Tarihi:

Karşılığını vermekten çekinmeyiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2013 01:21

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi kaosa çekme yönündeki girişimlere gereken cevabın verildiğini belirterek, “Umuyor ve inanıyorum ki hiç kimse de Türkiye’nin sabrını, soğukkanlılığını test etmeye kalkışmaz. Zira böyle bir yanlış karşısında, hukuktan aldığımız güçle gerekli karşılığı vermekten de çekinmeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampusu’nun temel atma töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

TOPRAKTA GÖZÜMÜZ YOK

“Bugünün dünyasında kendi bölgesinden, komşularından, dünyadan kopuk bir ilerleme ve kalkınma, sağlam, kaliteli, kalıcı bir büyüme olamaz. Türkiye olarak hem kendi huzur ve istikrarımız hem bölgemizin huzur ve istikrarı için içerde olduğu kadar dışarda da barışı önemsiyor, bunun için de samimi mücadele veriyoruz.
Türkiye olarak hiçbir ülkenin topraklarında gözümüz yok. Hiçbir ülkenin içişlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Ancak artık içişleri boyutunu aşan, bölgeyi doğrudan ilgilendiren, özellikle de kardeş bildiğimiz halklara zulüm haline dönüşen girişimler karşısında çok net, çok ilkeli bir tavır sergiliyoruz. Hele hele içerde kendi halkını topluca katleden zalim rejimlerin, bununla yetinmeyip Türkiye’yi, Türkiye sınırlarını hedef almasına asla müsamaha göstermiyor buna da göz yummuyoruz.

Haberin Devamı

BÜYÜK DEVLET REFLEKSİ

Türkiye’yi kaosa çekme yönündeki girişimleri son derece dikkatli ve hassas bir şekilde takip ediyoruz. Soğukkanlı bir şekilde yapılması gerekenleri yapıyoruz. Türkiye’ye yönelik fiili saldırılara cevap verdiğimiz gibi Türkiye içinde uygulanmak istenen kaos ve kışkırtma planlarına da asla tahammülümüz, hoşgörümüz olamaz. Onların da cevabını veriyoruz, veririz. Biz her zaman itidalin, serinkanlılığın, sağduyunun yanında olduk. Biz büyük devlet refleksiyle hareket etmeye devam edeceğiz. Umuyor ve inanıyorum ki hiç kimse de Türkiye’nin sabrını, soğukkanlılığını farklı şekillerde yorumlayıp, test etmeye kalkışmaz. Zira böyle bir yanlış karşısında, hukuktan aldığımız güçle gerekli karşılığı vermekten de çekinmeyiz.

Gidin ormanda yaşayın

BAŞBAKAN Erdoğan, ODTÜ arazisinden yol geçirilmesine karşı eylemler yapanlara ormanda yaşamalarını önerdi. Erdoğan dün katıldığı partisinin düzenlediği toplantıda belediye başkanlarına hitaben şunları söyledi:
“Taksim ile iş bitti mi? Bugün bir pankart gördüm. ‘Yol değil orman istiyoruz’ diye. Üniversite gençliği asmış. Böyle şey olur mu ya? Orman isteyene orman çok. Yol olmazsa üniversiteye gidemezsiniz. Sizleri ormanlara gönderelim. Gidin ormanda yaşayın. Onlar öyle diyor diye biz şehirlerden vaz mı geçeceğiz? Yol medeniyettir. Onlar öyle diyor diye yolları yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. Yol yapmaya devam edeceğiz. Yollar insanı insana ulaştırır.

Burada altgeçit yapıldı. Orada canım seramikler. Bu vandallar ne yaptı o seramikleri yakıp yıktı. Onlar hemen yapılabilir. Ama bu milletin onu bir süre görmesi, bundan ibret alması lazım. Vatandaşımız ‘Bunu kimler, acaba hangi vandallar yaptı? Bu canım şehrin güzelliklerini yıkanlara ben 30 Mart’ta soracağım’ diyor mu? İşte bu önemli.

Taksim’de yayalaştırma projesinin bir etabı bitti. Şimdi de üstte yeşillik yok diyorlar. Ya daha önce orada yeşillik var mıydı? Daha önce orada araba ve egzoz vardı. Sizi o araçlardan kurtarıyoruz. Bittiğinde peyzaj düzenlemesi yapılacak. Daha 90 artıyı oynayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!