KCK: Çekilmeyi durdurduk

Güncelleme Tarihi:

KCK: Çekilmeyi durdurduk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 01:23

KCK Yürütme Konseyi, hükümetin demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü konusunda gereken adımları atmadığını ileri sürerek, 8 Mayıs’ta başlatılan geri çekilmenin durdurulduğunu açıkladı. Açıklamada, Abdullah Öcalan’ın projesi doğrultusunda, hükümetin adım atmasına fırsat tanımak için ateşkesin sürdüğü vurgulandı.

Haberin Devamı

Kandil’deki KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’nca yapıldığı belirtilen açıklamada, özetle şunlar yer aldı:

TÜRKİYE’nin demokratikleşmesi temelinde, Kürt sorununun çözümünü sağlayacağı inancıyla 21 Mart 2013’te açıklanan Demokratik Kurtuluş Manifestosu, İmralı’da yapılan görüşmeler sonucu gerçekleşti. Önder Apo’nun çabaları Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümü konusunda çok önemli bir zemin sunmuştur. Önder Apo çatışmasızlığı sağlatarak, esir askerleri serbest bıraktırarak ve gerilla güçlerinin sınır dışına çekilmesi iradesini ortaya koyarak, Türk devleti ve AK Parti hükümetine çözüm zemini ve fırsatı sunmuştur. Ancak hükümet, bu adımlara hiçbir karşılık vermedi. Kürt Özgürlük Hareketi’nin attığı adımların hiçbir siyasal karşılığı yokmuş gibi davranıldı. Hükümetin çözüm üzerinde değil savaş üzerinde yoğunlaştığı anlaşıldı. AK Parti bir oyalama ve yerel seçimlere çatışmasızlık ortamında girerek seçim kazanma çabasındadır. Çatışmasızlık içinde geçen 9 ayda, Türkiye’nin demokratikleşmesi konusunda hiçbir adım atılmamıştır. Demokratik siyasetin önünün açılması açısından tüm KCK tutuklularının serbest bırakılıp, terörle mücadele yasasının ortadan kaldırılması bile gerçekleşmemiştir. Bütün sorumsuz yaklaşımlarına rağmen, yeniden AK Parti hükümetini ve Türk devletini demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü yönünde adım atmaya çağırıyoruz. Türk devletine ve AKP hükümetine, önder Apo’nun 2013 nevruzunda sunduğu çözüm projesi ve tarihi fırsatı doğru değerlendirmeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Gerillanın çekilişi durdurulurken,
ateşkes konumu korunacaktır. Ateşkes konumunda kalınması, AK Parti’ye önder Apo’nun projesi doğrultusunda adım atmasına fırsat vermek anlamına gelmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!