Okmeydanı'nda tüm gün müdahale

Güncelleme Tarihi:

Okmeydanında tüm gün müdahale
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 01:23

OKMEYDANI’nda, Gezi Parkı eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeği sonucu yaralanan ve 86 gündür yoğun bakımda tutulan Berkin Elvan için, Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı’na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Müdahale sırasında vatandaşlar zor anlar yaşadı. Akşam saatlerinde Okmeydanı'nda göstericiler yeniden toplanarak Berkin Elvan için yürüyüşe geçtiler. Polisle göstericiler arasındaki çatışmalar gece geç saatlere kadar devam etti. Ankara ve Hatay'da ODTÜ protestolarına destek vermek için yapılan eylemlere polis müdahale etti.

Haberin Devamı

Halk Cephesi üyesi yaklaşık 100 kişi, 12 Haziran 2013 tarihinde Okmeydanı Mithatpaşa Caddesi’nde başına isabet eden gaz fişeği sonucu Berkin Elvan’ın, yaralanmasına neden olan polislerin adalet önüne çıkartılması talebiyle, İstanbul Adliyesine 'adalet yürüyüşü’ düzenlemek istedi.

OKMEYDANI SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ / FOTO GALERİ

Berkin Elvan’ın vurulduğu caddeden, ellerinde Elvan’ın posterleriyle yürüyüşe geçen grubun önü, polis tarafından Şark Kahvesi’nde kesildi. Polis, göstericilere yürüyüşün yasal olmadığı yönünde anons yaparken, ara sokaktan çıkan maskeli 3 kişi polise molotofkokteyli ve taş attı. Bunun üzerine polis de göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Farklı sokaklardan polise taş atılması üzerine polis, çok sayıda gaz bombası kullandı. Müdahale sonrası mahalle savaş alanına döndü.

Haberin Devamı

YENİDEN TOPLANDILAR

Akşam saatlerinde göstericiler Okmeydanı'nda yeniden toplanarak Berkin Elvan için yürüyüşe geçtiler. Okmeydanı'nda izinsiz gösteri yapan gruba, polis müdahale etti. Şark Kahvesi mevkisinde toplanan bir grup, izinsiz gösteri yapmak istedi. Bölgede güvenlik önlemi alan polis, gösterinin izinsiz olduğunu belirterek, gruptakilere dağılmaları uyarısında bulundu. Uyarıları dikkate almayan gruptakiler, polise molotofkokteyli ve taşla saldırdı. Çevik kuvvet ekiplerinin tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ettiği gruptakiler, ara sokaklara kaçtı. Göstericileri ara sokaklara kadar kovalayan polisin bölgedeki bekleyişi sürüyor.

OKMEYDANI'NDA POLİS MÜDAHALESİ


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!