Silopi'de emniyete el yapımı bomba

Güncelleme Tarihi:

Silopide emniyete el yapımı bomba
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2013 00:49

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde bu gece bir grup göstericinin İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün nöbetçe kulübesine parça tesirli el yapımı patlayıcı ve molotoflarla düzenlediği saldırıda Terörle Mücadele Şube Müdürü Aşir Yıldız, yaralandı.

Haberin Devamı

Silopi’de BDP’liler bugün iftardan sonra Cudi Mahallesi’nde toplanıp, ’Hükümet adım at’ adı altında yürüyüş düzenledi. Ellerinde meşalelerle BDP ilçe binasına yürüyen grubun önünü kesen polis, yürüyüşün izinli kısmının bittiğini ve dağılmalarını istedi. Polisle yaşanan kısa süren tartışmanın ardından yürüyüşe katılanlar BDP ilçe binası önünde toplanıp basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasının ardından kalabalık dağlırken, bir grup gösterici Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının arka kısmındaki nöbetçi kulübesinin önüne geldi. Burada kulübeye el yapımı patlayıcı ve molotoflarla saldırıda bulunan gruba polis müdahale etti. Yaşanan olaylar sırasında atılan bir el yapımı patlayıcının önünde patlaması nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Aşir Yıldız, yaralandı. Göğsünden yaralandığı öğrenilen Yıldız, Cizre İlçesi Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Polis, saldırganları gaz bombası kullanarak dağıttı. Ara sokaklara kaçan saldırganlar izlerini kaybettirirken, polis yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!