TSK'dan açıklama: Suriye'den açılan ateşe karşılık verdik

Güncelleme Tarihi:

TSKdan açıklama: Suriyeden açılan ateşe karşılık verdik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2013 14:51

Suriye’nin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesinde, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile PKK arasında çıkan çatışma sınırı aştı. Dün sabah Ceylanpınar'da 15 yaşındaki Ahmet Gündüz sınırdan gelen kurşunla kafasından vuruldu. 23.30'da Mahsun Ertuğrul sınırın karşısından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Bu sabah Nezir Atilla, evinde otururken kolundan yaralandı. Öğleden sonra ise vatandaşlar Suriye'den yaralıların getirilmesine tepki gösterince polis müdahalesi ile karşılaştı. Ve Genelkurmay açıklama yaptı: Angajman kuralları gereği Suriye'ye karşılık verildi.

Haberin Devamı

Ceylanpınar'dan ilk kötü haber sabah saatlerinde geldi. 15 yaşındaki Ahmet Gündüz kafasına isabet eden kurşun sonrası hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan gencin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Gece geç saatlerde ise sınır ötesindeki çatışmalar tekrar başladı. Çatışmalar sırasında Zadi Parkı'nda bulunan Mahsun Ertuğrul, seken kurşunun hedefi oldu. Ertuğrul vücuduna isabet eden kurşunla olay yerinde yaşamını yitirdi.

İlçedeki bir bahçeye ise patlamamış roket mermisi düştü. Bir günde 2 kişinin kurşunlara hedef olması ilçede tedirginliğe neden olurken, hasta yakınları ve vatandaşlar yaralanan Suriyeli muhaliflerinin tedavi gördüğü hastaneyi basarak camları kırdı.

KURŞUNLAR HAVADA UÇUŞUYOR

Suriye sınırında Özgür Suriye Ordusu ile PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD güçleri arasında sabah saatlerinde yine çatışma çıktı. Ceylanpınar'da evinde oturan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nezir Atilla, isabet eden kurşunla sağ kolundan yaralandı. Çatışma halen devam ediyor ve silah sesleri Ceylanpınar tarafından duyuluyor.

Haberin Devamı

YPG: SINIR KARAKOLLARINI ELE GEÇİRDİK

Devam eden çatışmalarda YPG (Halk savunma birlikleri) ÖSO’nun elindeki sınır karakolları ele geçirdiklerini ileri sürdü. ANF internet sitesinin verdiği habere göre, aralarında PYD’nin de bulunduğu YPG (Halk savunma birlikleri) ile ÖSO’ya bağlı El Nusra Cephesi ve Biladi Şam örgütü ile Mehete mahallesinde yoğun çatışmalar yaşandığı ve 8 ÖSO üyesi ile bir YPG’linin öldüğü ileri sürüldü. Ayrıca, El Nusra Cephesi'nin uzun süredir kontrolünde bulunan Tarım Mahsulleri Ofisi'ne ait tahıl depolarının bulunduğu alandaki ofis binası ile hemen bitişiğindeki karakola eylem düzenleyerek ele geçirdiği belirtildi.

SINIRI AŞAN KURŞUNLAR SIĞINMACILARI AÇ BIRAKTI

Olaylar nedeniyle Suriyeli sığınmacılar için aşevinde çıkan bin kişilik yemek iptal edildi. Suriye’deki savaştan kaçarak Ceylanpınar ilçesine sığınarak ilçe halkının yardımıyla hayatlarını sürdüren bin sığınmacı için ramazan ayı nedeniyle sınıra sıfır noktadaki İstasyon karşısında verilen iftar yemeği ‘Güvenlik’ gerekçesiyle iptal edildi. Aşevi sorumlusu Şehmus Öztürk, “Sınırı aşan kurşunlar ölümlere neden oluyor. Açık alanda verdiğimiz iftar yemeğini güvenlik gerekçesiyle iptal etmek zorunda kaldık. Kör bir kurşun gelirse bunun hesabını nasıl veririm” dedi.

Haberin Devamı

POLİS MÜDAHALESİ

Şanlıurfa Ceylanpınar İlçesi'nde Suriye'deki yaralıların getirilmesine tepki gösteren kalabalığa polis ekipleri müdahale etti.

"SURİYE'YE KARŞILIK VERİLDİ"

Genelkurmay Başkanlığı'ndan, Suriye'nin Türkiye hududuna yakın Resulayn ilçesinde terör örgütü mensuplarıyla muhalifler arasındaki çatışmalarda Şanlıurfa 'nın Ceylanpınar merkezindeki evlere, ilçe emniyet üdürlüğü binasına hafif silah mermilerinin isabet ettiği, angajman kuralları gereği Suriye topraklarından ateş açılan mevziye Cenkeser Hudut Karakolu'ndan ateşle karşılık verildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda Şanlıurfa/Ceylanpınar karşısındaki Resulayn ilçesinde terör örgütü mensuplarıyla muhalifler arasında dün başlayan çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Ceylanpınar Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nezir Atilla'nın bugün saat 10.00'da, Suriye tarafından seken bir hafif silah mermisi ile yaralandığı belirtilen açıklamada, Ceylanpınar Devlet Hastanesine sevk edilen muhtarın hayati tehlikesinin olmadığı kaydedildi.

Açıklamada, "Gece boyunca devam eden çatışmalar esnasında Ceylanpınar ilçe merkezindeki evlere 4, Ceylanpınar ilçe Emniyet Müdürlüğü binasına da 5-10 adet hafif silah mermisi isabet etmiştir.

Angajman kuralları gereği; Suriye topraklarından ateş açılan mevziye Cenkeser Hudut Karakolu'ndan ateşle karşılık verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!