Bir kutu yumurta

Güncelleme Tarihi:

Bir kutu yumurta
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2013 00:00

Tekirdağ’da asker istihkakından 4 yumurtayla omlet yaptıran Astsubay Başçavuş T.T.’ye 6 ay hapis cezası verilmesine tepki gösteren Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Ahmet Keser, Tugay Komutanlığı'na bir kutu yumurta göndererek “Genelkurmay, asıl astsubayların sorunlarını araştırsın” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Ahmet Keser, Tekirdağ Malkara 95’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda 13 Ocak’ta bir onbaşıdan kendisi için omlet yapmasını isteyen Astsubay Başçavuş T.T.’ye 4 yumurta için verilen 6 ay hapis cezasına sert tepki gösterdi. Son 3 ay içinde 9 astsubayın intihar ettiğinin altını çizen Keser, “Genelkurmay Başkanlığı’nın 3 ay önce bu intiharlarla ilgili kurduğu komisyon neler yapıyor? Sonuçları hâlâ belli değil. Genelkurmay, astsubayların sorunlarını araştırmak yerine 4 tane yumurta için suç üstü yapıyor. Biz onlara bir koli yumurta gönderelim” dedi.

‘OMLETE SUÇ ÜSTÜ’

TEMAD Başkanı Keser şöyle devam etti: “Nöbet askerlikte kutsal ve anlam taşıyan bir görevdir. O astsubayımız o gün birliğinde nöbetçi. Görev dönüşü birliğe dönüyor ve 3-4 tane yumurta yiyor. O Yarbay ne yapıyor. Yumurtalara suçüstü yapıyor. Yazık. Türk ordusu bunlarla mı uğraşıyor. Astsubayımız asker istihkakı 4 yumurtayı yemekle suçlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Genelkurmay Başkanı yanındaki 50 kişi ile birlikte bir birliği ziyaret etti ve erlerle birlikte yemek yedi. O yenilen yemek asker istihkakı değil miydi? O yemekler başka lokantalardan mı gelmişti?”

Haberin Devamı

Yumurtalı sorular

YARBAY Erol Umut, sanık ifade tutanağı altında Başçavuş T.T’ye omletle ilgili 6 soru sordu.
O sorular ve cevapları özetle şöyle:

*İhraciyede olmamasına rağmen mutfakta omlet pişirttiğiniz tarafımdan tespit edilmiştir. Neden ihraciyede olmamasına rağmen olmayan bir yemeği pişirtiyorsunuz? 
*Rahatsızlığım dolayısı ile direncimi yükseltmek maksadıyla kendi imkanlarım ile temin ettiğim 2 adet yumurtanın pişirilmesine bilgim dahilinde müsade ettim. 

*Mutfakta daha önce yaptıran kimse var mı? Biliyorsanız isimlerini yazınız. Ayrıca tespitiniz varsa işlenen bu suçları neden şimdiye kadar gizlediniz?
*Değişik zamanlarda mutfak imkânlarıyla yumurta pişirildiğine şahit oldum. Ancak bunun muayene ve kontrol maksatlı olduğunu düşündüğüm için önemsemedim. Bu konuda ast/üst ilişkilerimin bozulmaması ve huzur bozucu bir ortam yaratmak istemediğim için personel bilgisi vermek istemiyorum. 

*Beş kez sizi uyarmama rağmen neden esas duruşa geçmediniz. Altıncısında zorla ki sırf usul yerini bulsun diye geçtiniz. 
*Ben zaten esas duruşta bulunmaktaydım. Ancak yine de bağırarak, azarlayarak devam etmeniz beni rencide etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!