Ethem Sarısülük'ün vurulduğu yerde 'durma' eylemi

Güncelleme Tarihi:

Ethem Sarısülükün vurulduğu yerde durma eylemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2013 14:57

Taksim'de başlayan 'durma' eylemi Ankara'ya da sıçradı. Gösteriler sırasında vurulan ve polisin engellemesi nedeniyle Ethem Sarısülük'ün cenazesine katılamayan bir anne, dün gece 01.00 itibariyle 'durma eylemi' başlattı.

Haberin Devamı

Anneye, Sarısülük'ün İnsan Hakları Derneği'nden arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Eylemcilerin kimisi durarak, kimisi oturarak Sarısülük, Abdullah Cömert ve Mehmet Ayvalıtaş'ı andı.
 
Bir çocuk annesi olduğunu belirten Yeşim, "Ethem vurulduğunda buradaydım. Onun vuruluşu bana çok dokundu. Cenazesine katılmak istedim. Ama Batıkent'e gidişimize izin verilmedi. Ben de 01.00'den itibaren burada durmaya başladım. Ethem'e bu şekilde sahip çıkmak istedim. Bir oğlum var, inşallah o da Ethem abisi gibi insancıl ve cesur olacak" dedi.
Yeşim'in başlattığı eylemi duyan Sarusülük'ün İHD'den arkadaşlarının yanısıra genci yaşlısı çok sayıda vatandaş da eyleme destek veriyor.

ETHEM'İN VURULDUĞU YERDE DURMA EYLEMİ / Foto Galeri

GÜVENPARK'TA 5 ÇAYINA DAVET
 
Başkent Dayanışması- Ben Ankara platformu ise Taksim Gezi Park’ı ve AOÇ’deki ağaçlar için direnenleri ve halkın  haklı taleplerini desteklemek üzere saat 17.00'de Güvenpark'ta beş çayı yapacak. Platformdan yapılan çağrıda "Güvenpark günlerdir abluka altında...Kamusal alanlar halkındır tutsak alınamaz, Başkent Dayanışması kamusal olanı kamuya açacak eylemlere başlıyor...Güvenpark bizimle özgürleşecek... Güvenpark'ta beş çayına, güven içinde çayları yudumlamaya davetlisiniz...18 Haziran saat 17.00 Güvenpark'ta güven içinde beş çayına tüm Ankaralılar davetlidir. Bardaklarınız yanınızda olsun" denildi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!