Başbakan'ın 'Aşırı sendikacı' dediği Arzu Çerkezoğlu konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başbakanın Aşırı sendikacı dediği Arzu Çerkezoğlu konuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2013 09:29

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti genel merkezinde gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısındaki konuşmasında, bir önceki gece yarısı sanatçılar ve Gezi Parkı temsilcileri ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Başbakan, toplantıyı anlatırken katılımcılardan birinin müdahalesini eleştirerek, “aşırı bir sendikacı” ifadesini kullandı, ancak isim vermedi. Başbakan’ın ismini vermediği ve “aşırı sendikacı” diye nitelendirdiği kişinin Disk Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Hürriyet, toplantıda Gezi Parkı temsilcileri heyetinde hazır bulunan Mimar Odası Başkanı Eyüp Muhçu ve bizzat Erdoğan'ın 'aşırı sendikacı' olarak nitelediği Çerkezoğlu ile görüşerek, toplantının ayrıntılarına ulaştı.
Buna göre, Başbakan Erdoğan katılımcı sanatçı ve Gezi Parkı temsilcilerine, Park'ta kurulması planlanan Topçu Kışlasına ilişkin ayrıntılı bilgi verdi. Ayrıca, gezi eylemcilerinin karıştığı şiddet eylemlerine ilişkin görüntüler de izlendi.
Toplantının sonuna doğru Başbakan Erdoğan, hükümetin öngördüğü Gezi Parkı düzenlemesi konusundaki nihai yargı kararını bekleyeceklerini, karar öngörülen planın lehine bile çıksa, düzenlemeyi halk oyuna sunacaklarını söyledi.
Bununüzerine DİSK Temsilcisi Çerkezoğlu araya girerek, "bunun sadece mimari bir proje olarak algılanmasının artık mümkün olmadığını, bunun sosyolojik bir olay haline geldiğini" söyledi.

Başbakanın Aşırı sendikacı dediği Arzu Çerkezoğlu konuştu
Başbakanın Aşırı sendikacı dediği Arzu Çerkezoğlu konuştu

Haberin Devamı

O SÖZLER SALONDA GERGİNLİĞE NEDEN OLDU


Çerkezoğlu, toplantıda söylediklerini şöyle aktardı;  "Sayın Başbakan'a hitaben'Siz de çözüm istiyorsunuz, biz de çözüm istiyoruz. Ancak bunu sadece mimari bir proje sorununa indirgemek yanlış olur. Eğer biz bu toplantıyı 25 Mayıs’ta yapıyor olsaydık, haklı olurdunuz, sadece mimari bir projeden bahsederdik. Ancak geçen 17 günde bu ükede başka birşey yaşandı. Gezi eylemlerine katılan yüzbinlerce insan, bir irade ortaya koydu. Siz gerek bu toplantıda, gerekse daha önceki konuşmalarınızda hep halkın iradesinden bahsediyorsunuz. Biz de bu kelimeyi çok seviyoruz. Halkın iradesi önemlidir. Olay mimari bir mesele değil, toplumsal bir gerçekliğe dönüşmüştür. 17 gün içinde olaylarda 4 ölüm olayı yaşanmış, binlerce kişi yaralanmıştır. Artık bu olay sadece Gezi parkıyla ilgili olmaktan çıkmıştır. Artık ortada toplumsal ve sosyolojik bir durum vardır. Buna karşı da birşeyler söylemek zorundasınız' dedim.

Haberin Devamı

Çerkezoğlu'nun bu sözleri üzerine salonda bir gerginlik yaşandığı, Başbakan Erdoğan'ın da 'bir siyasetçi olarak sosyolojiyi iyi bildiğini' söylediği belirtildi.
Yaşanan kısa gerginliğin ardından, önce Başbakan Erdoğan, ardından da kızı ve danışmanı Sümeyye Erdoğen toplantı salonundan ayrıldı.

"BAKANLARLA YAPACAĞIMIZ AÇIKLAMAYI KONUŞTUK.."

Mimarlar Odası Başkanı Muhçu da, Başbakan ayrıldıktan sonra sanatçılar, Gezi Parkı temsilcileri ve Bakanların yaklaşık 15 dakika daha toplantıya devam ettiklerini anlattı.
Muhçu, toplantının Başbakan Erdoğan’ın yokluğundaki bu 15 dakikalık bölümünde de Bakanlarla birlikte, toplantı sonunda kamuoyuna nasıl açıklama yapılacağının görüşüldüğünü belirterek, “Belli bir mesafe katetmiştik. Üzerimizde milyonların sorumluluğu vardı. Bu bilinçle hareket ettik” dedi.
“Başbakan'la el sıkışıp, öyle ayrılmayı isterdik” diye konuşan Çerkezoğlu, Başbakan’ın, 1 Mayıs döneminde hükümet ile Disk arasındaki görüş ayrılılkları nedeniyle,kendisinin de DİSK mensubu olması dolayısıyla "aşırı sendikacı” ifadesini kullanmış olabileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!